veštačka inteligencija uni pavia

Zanima te veštačka inteligencija? Univerzitet u Paviji ima novi bachelor program na engleskom!

Rok za prvu generaciju studenata je od jula do septembra, a Via mentorke ti besplatno pomažu da pošalješ aplikaciju

Školarina za ovaj program jedna je od najpovoljnijih u Evropi za ovu oblast studija!

U ovom tekstu ćeš saznati sve detalje o programu i apliciranju

master cyber security via academica

Šta studije veštačke intelingencije obuhvataju?

Veštačka inteligencija vrlo brzo je od naučne ili naučno-fantastične teme postala deo našeg svakodnevnog života. Ona obuhvata automatsko dijagnostikovanje, prevođenje, sintezu lekova, prepoznavanje glasa ili slika, automatsko vođenje i automatsku vožnju. Kompanije, institucije i istraživački centri imaju sve veću potražnju za stručnjacima koji će im pomoći da istraže mogućnosti u ovom sektoru.

Zato je Univerzitet u Paviji napravio program osnovnih studija Artificial Intelligence koji obuhvata osnove računarstva, matematike, fizike, statistike i kognitivne nauke, ali se fokusira na razumevanje veštačke inteligencije i u pogledu teorije i prakse. Sadrži i elemente prava i etike, koji se moraju uzeti u obzir kada se radi o društveno prihvatljivoj primeni veštačke inteligencije.

Studenti koji završe ovaj program moći će da rade na razvoju sistema, pametnih uređaja, u analizi podataka (odnosno na pozicijama: systems developer, smart device designer, data and information analyst, decision support operator) i u oblastima kao što su komunikacije, medicina, proizvodnja, zaštita životne sredine.

Više o veštačkoj inteligenciji i sličnim programima pročitaj u tekstu na našem blogu: Zanimanja budućnosti i studijski programi koji te ja njima vode.

Ovaj program ćeš moći da dodatno upoznaš na besplatnom webinaru

Datum i vreme webinara: 6. jul u 15h

Više praktičnih detalja o programu

  • Bachelor in Artificial Intelligence osmišljen je u saradnji sa Univerzitetom Milan Bicocca i University of Milan Statale. Pogledaj zvanični sajt programa na ovom linku
  • Rok za upis: od 15. jula do 2. septembra, a studije počinju 20. septembra.
  • Ima 30 mesta za studente koji nisu iz Evropske Unije.
  • Uslov za upis je SAT test sa rezultatom koji treba da bude veći od 960 od maksimalnih 1600. Više o SAT testu pogledaj u našem tekstu na ovom linku.
  • Studenti koji imaju pasoš Evropske Unije plaćaju 1500 eura po godini, a oni koji nemaju EU pasoš plaćaju iznos u opsegu od €156 do €3.985 godišnje u skladu sa svojim imovinskim stanjem. Pored toga, mogu da apliciraju za regionalnu stipendiju Italije. Svima koji apliciraju uz našu pomoć, dajemo besplatne instrukcije za ovu stipendiju čim izađu zvanični konkursi za svaku regiju.

Ne zaboravi da imaš besplatnu pomoć naših mentorki u svakoj fazi apliciranja, od savetovanja, preko pripreme i slanja aplikacije, do konkurisanja za regionalnu stipendiju.

Javi nam se na info@viacademica.com i zakazaćemo ti besplatno savetovanje na kome ćemo se dogovoriti za sve detalje.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

agenda study abroad week
study abroad week
study abroad week 2021
Administrator