IZABERITE ŽELJENI NIVO STUDIJA

KLIKNITE ZA VIŠE INFORMACIJA
Moguće su dve opcije: celokupno srednjoškolsko obrazovanje u inostranstvu ili srednjoškolska razmena. Srednjoškolske razmene predstavljaju kraće ili duže boravke tokom školske godine u inostranstvu. Tokom razmene učenici stiču prestižno formalno obrazovanje i kroz nova iskustva, kulturu i običaje stiču nove veštine i razvijaju istraživački duh. Ukoliko želite da nastavite školovanje na nekom od prestižnih svetskih univerziteta ovo je idealna šansa za Vas.
KLIKNITE ZA VIŠE INFORMACIJA
Osnovne studije u inostranstvu su idealno vreme za početak međunarodne karijere, samostalnosti i predanosti profesionalnom putu koji ste izabrali. Veliki broj univerziteta u zemljama ne-engleskog govornog područja je u svoju ponudu uvelo osnovne studije na engleskom jeziku, upravo zbog konstantnog porasta broja međunarodnih studenata i njihove mobilnosti. U ponudi su različiti programi, izborni predmeti i stažiranja, što često nije slučaj na domaćim fakultetima.
KLIKNITE ZA VIŠE INFORMACIJA
Master studije u inostranstvu su pravi izbor za one koji žele da steknu međunarodno iskustvo, usavrše jezik, specijaliziraju svoja znanja i veštine iz konkretnih oblasti koje često nisu u ponudi na domaćim fakultetima. Izgradnja međunarodne mreže kontakata, vrlo često obavezna stažiranja u kompanijama i institucijama u samom programu studija omogućavaju da steknete praktične veštine i sposobnosti za dalji napredak u karijeri.
KLIKNITE ZA VIŠE INFORMACIJA
MBA studije u inostranstvu su namenjene mladim profesionalcima koji žele da usavrše svoje menadžerske sposobnosti i steknu proširena znanja iz oblasti finansija i upravljanja. Vrlo često je diploma MBA studija neophodna za dalji napredak u karijeri u stranim kompanijama, revizorskim kućama i velikim sistemima proizvodnje i prodaje. MBA studije su najčešće skuplje od običnih master studija jer se očekuje da studenti već imaju samostalna primanja.
KLIKNITE ZA VIŠE INFORMACIJA
Doktorske studije u inostranstvu predstavljaju pravu opciju za one koji su odlučili da se bave akademskim i naučnim radom. Najvažnija odlika doktorskih studija u stranim zemljama je velika fleksibilnost, niska cena školarine, mogućnost za dobijanje značajnih stipendija ili doktorskih ugovora koji omogućavaju da istovremeno studirate i radite u nastavi na fakultetu kao asistent.
Stručne prakse u inostranstvu predstavljaju priliku za mlade studente domaćih univerziteta da steknu vredno međunarodno iskustvo tokom plaćenog rada u nekoj od kompanija u inostranstvu. Ukoliko ste student pretposlednje ili poslednje godine studija, na osnovu Vašeg profila i sposobnosti, naš tim će pronaći najbolju opciju za Vas.

SAZNAJTE SVE O FAZAMA APLIKACIONOG PROCESA

1. Savetovanje sa ličnim mentorom
Zemlje, fakulteti, stipendije, najbolja rešenja za Vas.
2. Odabir programa i priprema strategije
Spisak univerziteta i stipendija prilagođen Vašem profilu.
3. Polaganje testova i sertifikati
Sve o sertifikatima jezika i testovima znanja za upis.
4. CV motivaciono pismo i preporuke
Ono što će Vas izdvojiti od drugih i privući pažnju selekcione komisije.
5. Priprema dokumentacije
Tražena dokumentacija spakovana u konciznu celinu.
6. Slanje aplikacije
Poštom ili on-line? Ima li dodatnih troškova? Saznajte odmah!

PRAKTIČNA PITANJA I JOŠ PRAKTIČNIJI ODGOVORI

(FAQ)

.
.

VIABlog

OSTANITE U TOKU I PRATITE NAJNOVIJE INFORMACIJE NA NAŠEM BLOGU

mentorski proces
Šta je mentorski proces – od srednjoškolca do studenta u inostranstvu
  Odlazak na studije u inostranstvo nije nimalo jednostavan. To je čitav mentorski proces. Od srednjoškolca do studenta u inostranstvu […]
Saznajte više
poseta holandskim univerzitetima
Poseta holandskim univerzitetima – jesen 2019.
  Bliži se period kada inostrani univerziteti organizuju Open days (Dane otvorenih vrata). Ove jeseni vam preporučujemo posetu holandskim univerzitetima, […]
Saznajte više
SVI TEKSTOVI