studije u italiji studije u padovi besplatne studije stipendije

Naš partnerski univerzitet u prvih 150 na svetu – University of Padua

Ovu godinu završavamo sjajnim vestima! Jedan od naših partnerskih univerziteta, University of Padua, našao se na visokom mestu na svetskoj rang listi

Prema najnovijem izdanju rang liste Best Global Universities Rankings, koju pravi američki časopis  US News & World Report, Univerzitet u Padovi (University of Padua) je drugi najbolji univerzitet u Italiji i na 114. mestu u svetu!

Rangiranje je napravljeno na osnovu podataka sa oko 1500 univerziteta iz preko 80 zemalja širom sveta. U obzir su uzeti kvalitativni parametri, kao što je reputacija u naučnim oblastima, ali i kvantitativni indikatori, kao su su objavljeni naučni radovi, citati i međunarodne saradnje.

Pored toga, Univerzitet u Padovi jedan je od nastarijih u Italiji i celoj Evropi! Osnovan je 1222. godine tako da ima tradiciju dugu skoro osam vekova. Nudi veliki broj interdisciplinarnih programa, jedan je od vodećih italijanskih univerziteta po kvalitetu nastave i broju istraživanja, ima tradicionalne međunarodne saradnje i mrežu saradnika u celom svetu. Školarine su oko 3000 eura što je veoma povoljno u poređenju sa drugim univerzitetima ovog ranga.

Veliki broj programa i stipendija za inostrane studente

University of Padua ove godine proširio je ponudu osnovnih i master studija na engleskom jeziku. Celu listu programa možete naći u katalogu naših partnerskih univerziteta.

I ove godine univerzitet će davati nekoliko stipendija inostranim studentima. Svi studenti osnovnih i dvogodišnjih master studija mogu aplicirati za regionalne stipendije Italije koje podrazumevaju oslobađanje od školarine, oko 5000 EUR finansijske pomoći, kao i mesto u studentskom domu. Više o regionalnoj stipendiji pogledajte u ovom tekstu na našem blogu.

Prvi rok za apliciranje na programe sa neograničenim brojem studenata je već je otvoren i traje do 2. februara 2021. Rok za programe sa ograničenim brojem mesta, je od 7. januara do 7. marta 2021. To su Psychological Science, Animal Care na osnovnim studijama, kao i Medical biotechnologies, Pharmaceutical biotechnologies, Cognitive neuroscience and clinical neuropsychology, Molecular Biology na master studijama. Za ostale programe, uključujući i medicinu, rok je od maja do jula 2021.

Ako želiš da apliciraš na neki program Univerziteta u Padovi, javi nam se na info@viacademica.com za besplatno savetovanje. Takođe ti omogućavamo besplatnu podršku i pomoć za slanje aplikacije. Ne propusti priliku da studiraš na jednom od najboljih univerziteta u Italiji i svetu!

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

Politecnico di Milano
Padova
Administrator