data science osnovne i master studije

Data Science: osnovne i master studije u Evropi

Data science je jedna od najbrže rastućih oblasti rada, ali i studija, jer obrada podataka postaje imperativ za razvoj svake kompanije, preduzeća, ali i institucije.

Ako razumeš programske jezike, machine learning, voliš rad sa podacima, verovatnoću i statistiku, a pritom imaš interesovanje za inovacije i biznis, ovo je idealna oblast studija za tebe.

Ostaje samo da izabereš program po svojoj meri, a u tome će ti pomoći Via mentorke!

data science osnovne i master studije 2

Šta znači studirati Data Science?

S obzirom na to da su podaci temelj svakog posla, uvid u njih je najbolji način da se donesu kvalitetne odluke. Stoga, šta je zapravo zadatak data scientist-a?

Data scientist koristi svoje analitičke, statističke i programske veštine za prikupljanje, analizu i tumačenje velikih skupova podataka. Oni su naročito traženi za velike organizacije gde koriste podatke kompanije za implementiranje poslovnih rešenja, kao i za optimizaciju korisničkog iskustva, generisanje prihoda, ciljanje oglasa i drugih poslovnih rezultata.

Careers of the future - Sajam najboljih univerziteta za zanimanja budućnosti

10. april od 10 do 18h

Careers of the future je naš online sajam koji će ti prikazati studije u inostranstvu kroz potencijalna zanimanja i najsavremenije profesije koje se traže na tržištu rada. Prijavi se na događaj koji će ti pomoći da otkriješ svoje idealno zanimanje i čuješ stručnjake iz najtraženijih oblasti. Više informacija imaš u ovom tekstu.

data science osnovne i master studije

Osnovne studije Data Science u Evropi

Data Science je oblast koja je u znatno većoj meri zastupljena na nivou master studija, nego na nivou osnovnih studija. Za upis na osnovne studije presudno je znanje iz matematike. Učenici koji pohađaju srednje škole sa internacionalnim diplomama, moraju birati matematiku i položiti maturu sa dobim ocenama. O tome više informacija u našem tekstu.

Naši partnerski univerziteti koji imaju osnovne studije Data Science:

Jacobs University (Bremen, Nemačka). Školarina je 20 000 eura po godini.
Tilburg University (Holandija)Bachelor in Data Science, školarina je 8900 eura po godini.

University of Europe (kampusi u Hamburgu i Berlinu): Digital Business & Data Science , školarina za EU kandidate je 8,940 € godišnje, dok je za non-EU 11,340 €

Modul University (Beč): BSc Applied Data Science povezuje znanja iz statistike, programiranja i menadžmenta. Školarina je 6,417 eura po semestru, a studije traju 3 godine, odnosno 6 semestara.

Master studije Data Science u Evropi

LUISS Business School (Rim) Master’s Degree Programme in Big Data and Management. Školarina je 16 000 eura, a postoji nekoliko mogućnosti umanjenja.
LUISS University (Rim): Master in Data Science and Management. Školarina je 12 300 eura. 
Cattolica University (Milano):
  • Jednogodišnji specijalistički master Data Science for Management, školarina je 9 000 eura, daju 7 stipendija u vrednosti od 2000 eura.
  • Dvogodišnji akademski master Data analytics for business,za koji je školarina za studente koji nisu iz zemalja Evropske Unije 8540 eura, a postoji i mogućnost umanjenja na osnovu uspeha, pa se plaća samo 5750 eura po godini. 

Padova University (školarina je 2600 eura): dvogodišnji akademski masteri Master in Data ScienceMaster in Cybersecurity

Burgundy School of Business (Dižon, Francuska): DATA SCIENCE & ORGANISATIONAL BEHAVIOUR. Traje godinu dana, a školarina je 14 000 eura. 

Utrecht University : Applied Data Science. Školarina za EU studente je 2143 eura, dok je za one koji nemaju EU pasoš € 20,473.
Tilburg University: Data Science and Entrepreneurship (dobija se i diploma Tehničkog Univerziteta u Ajdhovenu) i Data Science and Society. Školarina je 14 700 eura. 
IUBH (Bad Honef i Berlin): Big Data Management, školarina 12 600 eura. 
UE University of Europe for Applied Sciences: Data Science, Master of Science školarina za kandidate sa EU pasošem 13,000 €, za one koji nemaju EU pasoš 14,300 €.
Univerzitet u LjubljaniMaster in Computer Science. Master traje dve godine, program je na engleskom jeziku.Studenti sa Balkana ne plaćaju školarinu! Rok za apliciranje ove godine je 12. april.

Za više informacija ili BESPLATNO savetovanje, piši nam na info@viacademica.com. Prijavi se na CAREERS OF THE FUTURE i upoznaj univerzitete na kojima možeš da studiraš baš Data Science.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

IED scholarships
IED scholarships
Study in Italy
Administrator