via ambasadori konkurs 2021

Prijavi se za novu generaciju Via ambasadora!

Ovo je druga godina kako organizujemo jedinstveni mentorsko-edukativni program za učenike završnih godina srednje škole i studente koji žele da nastave studije u inostranstvu.

Imaš mogućnost da stekneš nova znanja i veštine, učestvuješ u interaktivnim radionicama, radiš na uzbudljivim projektima, a najbolji ambasador dobija besplatno putovanje u inostranstvo!

Pošalji nam video prijavu do 23. avgusta i objasni zašto baš ti treba da budeš deo ovog programa.

Ko su Via ambasadori?

 • Učenici treće ili četvrte godine srednje škole i studenti osnovnih studija;
 • Osobe koje su svesne da je akademska mobilnost važna etapa u ličnom i profesionalnom razvoju;
 • Vole da koriste društvene mreže, vešti su u pravljenju vizuala, video sadržaja ili blog postova.
 • Aktivni su u lokalnim zajednicima i u vannastavnim aktivnostima;
 • Imaju dobro znanje engleskog jezika;
 • Spremni da uče i žele da se usavršavaju kroz formalno i neformalno obrazovanje;
 • Imaju veštine pismene i usmene komunikacije;
 • Proaktivni su i preduzimljivi;
 • Spremni da samostalno preuzmu inicijativu i da rade u okviru tima.

Svi ambasadori dobijaju sertifikat o učešću u programu, preporuku za buduće zaposlenje i studije, kao i profesionalnu orijentaciju.

Zašto da se prijaviš i šta dobijaš u okviru projekta?

Ovo je besplatan mentorsko-edukativni program koji ti omogućava da stekneš nova znanja i veštine potrebne za razvoj karijere i buduće studije u inostranstvu. Via mentorke drže radionice na kojima ćeš naučiti kako da napišeš CV, motivaciono pismo, kako da odabereš oblast studija za sebe, usavršiš prezentacijske veštine i slično. Pored toga, u projekat su uključeni i naši partnerski univerziteti čiji će predstavnici takođe držati radionice i predavanja prilagođena našim ambasadorima.

Ove godine biramo samo 10 ambasadora kako bismo mogli da vam pružimo što više pažnje, dobru organizaciju i kvalitetne aktivnosti.

U toku programa svakom učesniku biće dodeljen univerzitet koji će zastupati i koji će predstavljati u online i offline aktivnostima koje organizuje Via Academica.

Početkom septembra odabrani kandidati/kandidatkinje idu na ekskurziju van Beograda, i provešće vikend na posebno obabranoj lokaciji gde će se upoznati i imati obuku za naredni period.

Najbolji dobija nagradno putovanje na Open day nekog našeg partnerskog univerziteta na proleće 2022. godine!

Koje su dužnosti Via ambasadora?

 • Posvećenost svim aktivnostima koje su predviđene programom: od septembra do kraja decembra 2021. a zatim i u aprilu 2022.
 • Promocija vrednosti koje neguje Via Academica: obrazovanje, lični i karijerni razvoj, putovanja. 
 • Učešće u promociji i realizaciji Via događaja, tri sajma studija i stipendija u inostranstvu, koje organizujemo u septembru 2021. STUDY EXPO; u decembru 2021. STUDY IN ITALY i aprilu 2022. CAREERS OF THE FUTURE.
 • Aktivna komunikacija na društvenim mrežama, prvenstveno instagramu.
 • Saradnja sa našim partnerima kao što su učeničke i studentske organizacije.
 • Konkretna zaduženja iz domena komunikacije na društvenim mrežama na osnovu talenata i interesovanja svakog ambasadora.

Za zaduženja u okviru ovog projekta biće potrebno izdvojiš između 2 i 3 sata nedeljno.

via ambasadori 2021
Anastasija_Djordja_via ambasadori

Pročitaj šta o ovom projektu kaže Anastasija-Đorđa Bosančić iz Banjaluke, koja je bila deo prve generacije Via ambsadora.

Već dvije godine Via Academica je glavni izvor mog informisanja kada su u pitanju studije u inostranstvu, te sam sa njima uspješno prošla aplikacioni proces za osnovne studije.

Međutim, ono što mi je značajno pomoglo na putu do željenog univerziteta zasigurno jeste pozicija Via Ambasadora, kroz koju sam saznala mnogo o akademskom obrazovanju, digitalnom marketingu, i iz prve ruke bila informisana o svim divnim prilikama za buduće studente. Biti Via Ambasador i raditi sa Via timom posebno je iskustvo koje je doprinijelo mom profesionalnom razvoju.

Sarađivati sa stručnjacima, ali i sa jednako motivisanim vršnjacima bila je najveća prednost ovog jednogodišnjeg projekta.

Kako i kad da se prijaviš?

 • Snimi motivacioni video u trajanju od 2 do 3 minuta u kome nam se predstavljaš i objašnjavaš zašto ti se dopada ovaj program i zašto baš tebe da izaberemo.
 • Rok za prijavljivanje je do ponedeljka, 23. avgusta, a rezultate konkursa dobijaš do kraja avgusta.
 • Prijavu pošalji na info@viacademica.com ili preko wetransfera. U mejlu je takođe potrebno da navedeš svoje lične podatke: ime, prezime, broj telefona, naziv škole/fakulteta koji pohađaš i koja si godina.

Via mentori će svakom kandidatu odgovoriti putem mejla sa povratnom informacijom. 

Via Academica kao lider u obrazovanju u inostranstvu i centar za karijerno vođenje želi da ovim jedinstvenim besplatnim programom podrži lični i profesionalni razvoj budućih učenika i da im pruži priliku da dođu do informacija i veština koje će im biti potrebne u budućnosti.

Radujemo se prijavama! Za sve dodatne informacije piši nam na info@viacademica.com.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

agenda study abroad week
study abroad week
study abroad week 2021
Administrator