Nova School of Business and Economics

 

Nova School of Business and Economics (Škola biznisa i ekonomije) osnovana je u Lisabonu 1978. godine i ubrzo je postala lider u obrazovanju u oblasti ekonomije i biznisa u Portugaliji i jedna sa najboljim programima u Evropi i svetu. Godinama unazad je među 20 najboljih na rang listi koju objavljuje Financial Times.

nova business school novi kampus

Nova School of Business and Economics – najprestižnija biznis škola u Portugaliji i jedna od vodećih u Evropi

 

Nova School of Business and Economics može se pohvaliti sa čak šest ministara finansija Portugalije koji su alumnisti ove biznis škole. Specifična je i po tome što nudi doktorske studije, što govori o kvalitetu studija i posvećenosti uprave da se Nova pozicionira kao vodeća insitucija u Portugaliji i Evropi što se tiče biznis studija i ekonomije.

Kada je rangiranost u pitanju, Nova Business School of Economics je 30. biznis škola u Evropi! Financial Times je ovojšpkoli dodelio nekoliko veoma značajnih priznanja! 30. mesto na svetu za International Master’s in Management, 21. mesto za International Master’s in Finance, među prvih 50 za Executive Education Worldwide.

Potpuno novi kampus nalazi se u mestu Karkavelos na samom jugu Portugalije, nedaleko od plaže, što ovu školu čini još privlačnijom za studente iz celog sveta. Ovde je 70% sunčanih dana u godini, studenti mogu da iskoriste sve prednosti života na moru, i da slušaju predavanja sa pogledom na okean! Bogata istorija i kultura ovog kraja su takođe velika prednosti. Svi programi su na englesko, preko 40% inostranih studenata, dok mreža alumnista je iz preko 60 zemalja i 100 gradova, a posebno su značajne veze sa korporativnim svetom koje vam omogućavaju da još u toku studija steknete profesionalno iskustvo, profesori dolaze iz 20 zemalja, dok su studentske razmene moguće u 55 zemalja.

nova business school portugal novi kampus carcavelos
nova business school novi kampus carcavelos

Osnovne studije na Nova School of Business and Economics

Na osnovnim studijama koje traju tri godine, odnosno šest semestara, postoje 3 programa:

Bachelor in Economics na ovom programu ne samo da ćete steći duboko akademsko obrazovanje već i širu perspektivu  tome kako biti visoko kvalifikovan profesionalac u svetu koji se stalno menja.

Bachelor in Management: ovaj program je investicija koja će vas dovesti na brzi put, i pružiti vam jedinstveno iskustvo učenja koje kombinuje vrhunske teorijske i iskustvene tehnike sa praktičnim pristupom.

Master studije na Nova School of Business and Economics

Master studije traju tri semestra. Postoje tri smera: ekonomija, finansije i menadžent, koji vas specijalizuju i pripremaju za oblasti kojima želite da se bavite. U prvom i drugom semestru pohađaju se predavanja, dok je treći semestar posvećen izradi master projekta.

EKONOMIJA – Treći najbolji master ekonomije u Evropi prema rangiranju Eduniversal iz 2018. godine.  Prepoznatljiv je po uskoj saradnji sa kompanijama i institucijama, primenjenom znanju i visokom procentu zapošljivosti nakon studija, kao i novim trendovima u svetu ekonomije. Pored toga, program uključuje analitičke veštine i političku i ekonomsku svest.

FINANSIJE Na 21. mestu najboljih mastera iz finansija programa na svetu u 2018. prema rangiranju časopisa The Financial Times. Imaće priliku da naučite suštinske analitičke kompetencije za rešavanje problema u finansijskoj oblasti, kontaktirati sa finansijskim institucijama i raditi na stvarnim slučajevima.

MENADŽMENT – Odlična baza biznis studija koja vas priprema za tržište rada i pruža vam potrebne subject-specific i tehničke veštine.

CEMS Master in International Management

Ako se još uvek pitaš koje su prednosti ove škole pogledaj ovaj video. Sigurno će ti biti jasnije zašto je sve više studenata iz celog sveta zainteresovano za ovu školu!

Školarine

Školarina za internacionalne studente za osnovne studije iznosi 7500 EUR, dok evropski studenti plaćaju 871.52 eura po godini.

Za master studije iz biznisa, osnovna cena studija koje traju godinu ipo dana je 11.650€, dok je za master iz finansija školarina 13000 eura i za master iz menadžmenta 11.650 eura. 

Kako izgledaju procedure za prijavu na studije?

Proces aplikacije se vrši na sajtu škole gde je potrebno dostaviti sledeću dokumentaciju:

 1. Sliku pasoša
 2. Kopiju lične karte
 3. CV
 4. Prevod ocena i predmeta poslednje dve godine srednje škole
 5. Motivaciono pismo
 6. Sertifikat znanja engleskog jezika – TOEFL ili IELTS

Nakon završene aplikacije radi se test iz matematike na sajtu škole. Poslednji korak aplikacije predstavlja intervju na kome će se  diskutovati o motivaciji i rezultatima testa iz matematike kandidata.

Zašto da upišeš Nova School of Business and Economics:

 • Zato što predstavlja jednu od najboljih obrazovnih ustanova u oblasti ekonomije i biznisa u Evropi i svetu
 • Zato što su troškovi života u Portugaliji manji u odnosu na druge države zapadne Evrope
 • Zato što je Nova jedan od naših partnera i pomažemo Vam u čitavom procesu apliciranja i upisa studijskih programa
 • Zato što ćete steći praktično znanje u oblasti ekonomije i menadžmenta koje će vam biti neophodno za budući posao koji se budete bavili.

Ukoliko imate pitanje u vezi sa studijama i stipendijama u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit popunjavanjem upitnika ispod, i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. 

  lisbon portugal via academica studies abroad
  Administrator