Univerzitet Padova

Studije medicine u Padovi: Prijave za IMAT su OTVORENE!

Studiranje medicine na engleskom jeziku u Italiji Univerzitetu u Padovi su dostupne studentima sa Balkana. Otvoreno je 20 mesta za kandidate van Evropske unije, a prijave za IMAT 2022, test koji služi umesto prijemnog ispita, su zvanično otvorene! Registracija će se obavljati na Universitaly platformi i možete se prijaviti od 4. do 22. jula 2022. godine!

Doktorska dokumenta

Medicina i hirurgija - integrisane šestogodišnje studije

Program Medicine i hirurgije koji nudi Univerzitet u Padovi fokusira se na znanje, umeća i nastavne sadržaje osnovnih disciplina i karakteriše ga snažna naučna vrednost. Ovaj program će vam omogućiti ranu interakciju sa klinikom, a kroz predavanja i zajedničke grupne i pojedinačne aktivnosti ćete brzo postići osnovne koncepte u kontekstu binoma zdravlje-bolest. Program takođe posvećuje posebnu pažnju komunikativno-bihejvioralnim i bioetičkim oblastima, kao i principima zdravstvenog menadžmenta i globalnog zdravlja.

Ne propusti jedinstvenu priliku da učiš od najboljih na Univerzitetu koji ove godine slavi svojih 800 godina postojanja!

 

USLOVI ZA UPIS NA PROGRAM MEDICINE I HIRURGIJE:

  • Srednjoškolska diploma
  • Međunarodni medicinski prijemni test (IMAT)

Struktura programa i šta vas očekuje:

  • 1. i 2. godina – predklinički predmeti: pristup pacijentima, funkcija ćelije, fiziologija i arhitektura ćelije, infekcija i imunitet, ljudsko telo, nervni sistem, biomedikalna tehnologija, dijagnostičko testiranje, pristup hitnim slučajevima, mehanizmi bolesti, zarazne bolesti
  • 3, 4, 5. i 6. godina – klinički predmeti: kliničke neuronauke, patologija, bolesti i terapija krvi, bolesti srca i pluća, rekonstruktivna robotska hirurgija, konci i hirurške tehnike,opšta hirurgija, transplatacija organa, zdravstvo, klinička onkologija. Takođe, tokom 5 i 6 godine uključena je i stručna praksa.

Mogućnosti za karijeru:

Diplomci nakon završenih godina rade kao doktori medicine u oblasti opšte medicine, u bolnicama kao i specijalizovanim javnim i privatnim centrima, u poslovima zdravstvenog menadžmenta ili u oblastima istraživanja u univerzitetskim centrima, javnim i privatnim istraživačkim institutima.

Registracija se vrši na Universitaly platformi,
a dodatne informacije
možete pronaći putem linka!

Via Academica nudi besplatno savetovanje svim zainteresovanim studentima za programe Univerziteta u Padovi, a našu komletnu listu partnerskih univerziteta pogedajte na linku

Medicinski tim

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

Administrator