LUISS business school stipendija za master in sustainability

LUISS Business School daje stipendije za master Sustainability and Energy Industry

Prestižna italijanska biznis škola daje sjajnu priliku internacionalnim studentima koji žele da se usavršavaju u sektoru održivih industrija

Stipendija podrazumeva potpuno oslobađanje od školarine koja iznosi 16 000 eura!

Ako želiš da radiš u energetskoj industriji i upravljaš naprednim tehnološkim projektima, onda će ti ovaj master pružiti odgovarajuća znanja i veštine

Master Sustainability and Energy Industry deo je mastera za međunarodni menadžment (Master in International Management). Jedan je od najsavremenijih mastera u ovoj oblasti i osmišljen je u saradnji sa kompanijama kojima je potreban stručni kadar za rad na velikim projektima iz energetske industrije.

LUISS Business School ove godine daje 3 stipendije inostranim studentima koje će pokriti ceo iznos školarine, koja inače iznosi 16 000 eura.

Master počinje 2. novembra 2021, tako da je veoma važno da što pre pošalješ aplikaciju! Studenti odlučuju da li žele da master pohađaju online ili na kampusu u Milanu. Studenti kojima je potrebna viza mogu da počnu studije online, a da odu u Italiju u martu, kada bude vreme za praksu. 

Za apliciranje za program i stipendiju postoji proces selekcije koji podrazumeva nekoliko koraka:

  • Sertifikat engleskog jezika (TOEFL ili IELTS). Studenti koji nemaju neki od zvaničnih sertifikata polažu test engleskog.
  • Položiti test koji podrazumeva logičke i numeričke veštine. Ukoliko kandidati imaju GMAT ili GRE ne polažu ovaj test.
  • Intervju sa izbornom komisijom. Cilj intervjua nije provera znanja već motivacije kandidata.

Dopada ti se ovaj master i sebe vidiš u menadžmentu energetske industrije i održivog razvoja? Ne propusti ovu šansu!

Javi nam se na info@viacademica.com ili na telefon +38166236436 i besplatno ćemo ti pomoći da spremiš i pošalješ aplikaciju.

LUISS Business School je naš partner, tako da možeš računati na našu podršku u svim fazama apliciranja.

Šta možeš da očekuješ od ovog mastera?

Osnovu mastera čine predmeti iz opšteg menadžmenta koji će studente upoznati sa konceptima i znanjima koji su potrebni za razne poslovne kontekste: računovodstvo, međunarodna ekonomija, finansijski menadžment, strateški menadžment.

Core courses pružaju konkretnija znanja iz specifične oblasti energetske industrije. Neki od predmeta u ovoj fazi su: Technologies for sustainability in the energy industry; Megatrends in the Energy Ecosystem, Project Financing for Energy, Financial Modeling for Energy; Oil & Gas: Industry Fundamentals Challenged by New Sources and New Geopolitics, Renewable energy and sustainable development; Transformation in Power Utilities, Geopolitics.

Napredni kursevi (Advanced courses) bave se temama koje su od presudne važnosti za buduću praksu i poznavanje tržišta: Managing Risks in Energy Industry, Retail Management in the Energy Market, Taxation in the Energy Sector.

Praksa je obavezna na kraju mastera i to je prilika da studenti kombinuju teoriju koju su naučili i praktično iskustvo i da dođu u kontakt sa profesionalcima koji rade u energetskoj industriji.

Svi master studenti imaju konstantnu podršku karijernog centra LUISS Business School koji aktivno pomaže studentima da pronađu odgovarajuću praksu i da prošire mrežu kontakata, ali i da razvijaju veštine koje će biti od presudne važnosti za buduće zaposlenje. 

Master počinje 2. novembra i potrebno je da što pre pošalješ prijavu!

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

Administrator