Gde su sve otvoreni rokovi

Gde su sve već otvoreni rokovi za apliciranje?

Sezona praznika je istovremeno i sezona pripreme prvih aplikacija za studije širom Evrope

Saznaj gde su sve otvoreni rokovi u januaru, zašto vredi da požuriš i kako da što pre spremiš aplikaciju

Gde su otvoreni rokovi za studije u inostranstvu

ITALIJA

U Italiji su na nekim univerzitetima rokovi otvoreni već početkom novembra. Univerzitet LUISS  otvorio je rok za slanje aplikacija u novembru 2021. i traje do 31. maja 2022. Ishod stipendije stiže do roka za upis u svakom krugu. Takođe, IULM Univerzitet je otvorio rok u novembru i uveliko primaju aplikacije. Ca Foscari iz Venecije tradicionalno ima 4 upisna roka za studente koji nisu iz EU, od kojih prvi traje do 12. januara, a zatim od 18.01. do 22.02. Posle toga slede još dva roka koji traju sve do 03. maja 2022. Na Univerzitetu u Padovi do 02. februara možeš da apliciraš u prvom roku, zatim sledi drugi rok koji počinje 02. marta i traje do juna. University of Pavia ima rok od 15.01. do 25.02. dok posle toga slede još dva roka sve do maja meseca. Ove godine Cattolica Univerzitet iz Milana otvara prvi rok tek sredinom januara, tako da imaš još vremena da sve pripremiš. Bocconi Univerzitet prima aplikacije do 25. januara u prvom roku za osnovne studije, dok za master studije drugi rok traje do 27. januara 2022. godine. 

HOLANDIJA

Što se tiče programa u Holandiji, izdvajamo Utrecht Univerzitet, Tilburg Univerzitet i Vrije Univerzitet koji primaju aplikacije za programe sa ograničenim brojem mesta do 15. januara. Nakon toga, slanje aplikacija za programe koji nemaju ograničen broj mesta je moguće do 01. aprila 2022. Ono što je važno napomenti jeste da je rok za slanje aplikacije 01. februar ukoliko želite da aplicirate na  stipendiju. O stipendijama Utrecht Univerziteta saznaj više u ovom tekstu. Fontys Univerzitet prima aplikacije do 15. maja!

FRANCUSKA I GRČKA 

Čuvena biznis škola iz Francuske Burgundy School of Business ima takozvani rolling admission, što znači da je moguće poslati aplikaciju u bilo kom trenutku do finalnog roka koji je 18. jul 2022. Takođe, American College Thessaloniki ima isti princip rada, tako da je uvek moguće poslati aplikaciju za studije na ovom koledžu.

BELGIJA

Oni koji žele da studiraju na KdG Univerzitetu u Belgiji, aplikacije mogu da pošalju do 22. maja 2022. godine.

IRSKA

Ukoliko želite da upišete studije u Irskoj, naš predlog je Trinity College Dublin koji ima otvoren rok za slanje aplikacija do 30. juna. Izuzetak su programi: Medicine, Dentistry, Drama and Music, za koje je rok 01. februar 2022. godine! 

Koja je prednost prijave u januarskom roku?

Veća prolaznost kandidata

Oni koji apliciraju u prvom roku imaju veće šanse da budu primljeni. U svakom sledećem roku mesta se popunjavaju, a selekcija je stroža. Ako sumnjaš u kvalitet svoje aplikacije i šanse za prolaz, a nisi u mogućnosti da polažeš dodatne ispite kao što je SAT, onda ti savetujemo da pošalješ aplikaciju što pre. Pored toga, najkasnije mesec dana nakon prijave će ti stići rezultati, tako da ćeš vrlo rano znati ishod i imati vremena na pretek za druge pripreme.

Veća šansa za stipendije

Kada univerziteti daju pune stipendije kao što su to Ca Foscari u Italiji i Utreht u Holandiji, onda takođe računaju na to da će najbolji kandidati najpre aplicirati. U Holandiji postoje striktini rokovi za stipendije, dok u Italiji postoje šanse da dobiješ oslobađanje od školarine i dodatnu finansijsku pomoć ako pošalješ aplikaciju i u narednim rokovima. Ali zato moraš imati izvanredan prosek i druge aktivnosti koje će zaseniti konkurenciju i oduševiti izbornu komisiju.

Kako da ne propustiš priliku?

Ako imaš spremnu dokumentaciju, pošalji nam je na reviziju i proveru. Ako nemaš CV i motivaciono pismo, možemo ti pomoći oko toga. Javi nam se ako želiš da apliciraš na partnerske univerzitete i besplatno ćemo poslati aplikaciju!

Dakle, naši mentori imaju rešenje za svaku situaciju.

Piši nam na info@viacadmica.com ako su ti potrebne dodatne informacije ili saveti.

Studenti u inostranstvu

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

Sup de Luxe
EDC Paris Business School
SMS Barcelona
Administrator