studije hospitalitija - grcka - solun

CITY College postaje kampus britanskog univerziteta, The University of York

CITY College je nekada bio sedište britanskog Univerziteta Sheffield, ali nedavno je postao prvi kampus jednog od najboljih britanskih univerziteta: The University of York Europe Campus

Ova promena delimično je uticala na ponudu programa osnovnih i master studija, ali ne i na školarine

iskustvo sa univerziteta sheffield

Koje novine donosi City College?

City College osnovan je pre 30 godina i postao je institucija visokog kvaliteta i visoke reputacije u celom regionu. Okuplja studente iz preko 60 zemalja, koji studiraju na glavnom kampusu u Solunu, ali dodatno u još 8 okolnih zemalja.

Početkom 2021. ovaj univerzitet ulazi u novo poglavlje sa važnom promenom. Umesto Univerziteta Sheffield, City College prelazi u vlasništvo University of York, i dobija novi zvanični naziv University of York Europe Campus. University of York je jedan od najboljih univerziteta na svetu, i član je perstižne grupe vodećih britanskih univerziteta Russell group, koji je pandan američkoj grupaciji univerziteta Ivy League. Univerzitet se fokusira na akademsku i istraživačku izuzetnost, pa je već godinama na samom vrhu rang listi u Britaniji, Evropi, a samim tim ima i prvoklasnu reputaciju u svetu.

Ovo je posebna pogodnost za studente iz regiona koji žele da steknu britansku diplomu, ali da žive nedaleko od kuće, kao i da plaćaju znatno niže školarine nego što su u samoj Britaniji.

The Europe Campus of the University of York, CITY College biće evropski predstavnik univerziteta, i mesto gde će se povezivati akademske i korporativne mreže ljudi u jugostočnoj Evropi. Novina je to što će univerzitet omogućiti veću mobilnost i nove mogućnosti za učenje i karijernu podršku. U planu je otvaranje novih studijskih oblasti, i novih programa. Studenti koji su upisali zvanične programe Univerziteta Sheffield i čije studije traju do 2024. dobiće svoje diplome u okviru te institucije.

Programi, rokovi, školarine

Pregled programa osnovnih studija možete pogledati na ovom linku. Standardna cena školarina je €7,850 eura po godini, ali umanjenja školarine postoje za tri upisna roka. Za prijave do 10. maja 2021. univerzitet daje stipendije studentima iz Srbije. U tom slučaju prva godine se plaća €4,790 eura, druga €5,880 eura i treća €6,280 eura.

Sledeći rok je od 11. maja do 30. juna, kada se školarine za svaku godinu malo povećavaju: €5,880 Eur, €6,280 Eur, €6,590 Eur. Za prijave posle 30. juna studenti plaćaju: €6,280 Eur, €6,590 Eur, €6,910 Eur.

Pregled programa master studija možete pogledati na ovom linku. Standardna cena školarina je €10,290 Euro, ali oni koji pošalju prijave do 30. maja plaćaju €6,200 (EURO).

Troškovi upisa su 390 eura, ali se ovaj iznos vraća studentima koji budu odbijeni.

city college university of york logo

City College University of York je naš partnerski univerzitet, tako da će svi zainteresovani studenti moći da uz pomoć Via mentorki besplatno dobiju svu pomoć za apliciranje.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

LUISS business school - master u inostranstvu - via academica
univerzitet kdg iz antvepena
univerzitet u ljubljani data science
Administrator