visegrad stipendija

Višegrad stipendija za master i postmaster studije

Višegrad stipendija se i ove godine dodeljuje studentima našeg regiona koji žele da se usavršavaju na nekoj od 190 institucija u Srednjoj Evropi

Via mentori ti prenose detalje ovogodišnjeg konkursa

visegrad stipendija

Višegrad stipendija: rokovi, uslovi i benefiti

Višegrad stipendija namenjena je studentima koji upisuju  master ili post-master studije u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj. Odnosi se na sve studijske oblasti, na bilo kom jeziku, na više od 190 visokoškolskih ustanova u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Ova stipendija ima tri kategorije, od kojih je jedna namenjena studentima zemalja zapadnog Balkana, iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Kosova, ali i Ukrajine, Belorusije, Albanije, Jermenije i Azerbejžana.

Rok za apliciranje ove godine je do 15. marta u podne, za master programe studija koji počinju u septembru ili oktobru 2021. godine.

Iznos koji se dodeljuje je 2500 eura po semestru za studenta i 1500 eura po semestru za instituciju (univerzitet) čiji program upisujete.

Stipendija se može dobiti za maksimalno 4 semestra, odnosno za cele master studije, ili za post-master studije ili istraživanje u trajanju od jednog ili dva semestra.

Aplikacije se šalju putem portala My Visegrad, a sva dokumentacija mora biti prevedena na engleski kod sudskog tumača. Dokumenta koju treba da pošaljete su: skeniran pasoš, skeniran spisak položenih ispita sa osnovnih studija ili sa poslednja dva semestra, kao i skenirana potvrda da ste primljeni na master studije u nekoj od zemalja Višegrada. Detaljne instrukcije za apliciranje možete naći na ovom linku.

Sve detalje zvaničnog konkursa nalazi se na stranici Visegrad Scholarship Program.

Na ovom videu su detaljne instrukcije za aplikaciju

Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć, javite nam se na info@viacademica. Via mentori žele vam puno sreće i uspeha!

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

Sup de Luxe
EDC Paris Business School
SMS Barcelona
Administrator