stipendija Kina studije master doktorske

Stipendije za master i doktorske studije u Kini 2018/2019

U okviru programa stipendiranja stranih studenata na osnovu bilateralnog sporazuma, Ministarstvo obrazovanja Narodne Republike Kine dodeljuje 6 punih stipendija za studije u Kini za akademsku 2018/2019. godinu. Rok za apliciranje je 01. aprila 2018. godine.

Kandidati za osnovne studije moraju izabrati jedan od programa na kineskom jeziku, dok kandidati za master i doktorske studije mogu da izaberu neki od mnogih programa na engleskom jeziku, te znanje kineskog jezika nije potrebno. Ova stipendija se dodeljuje isključivo za 279 univerziteta koji su akreditovani od strane Ministarstva obrazovanja. Programe koji su u ponudi možete pogledati na linku OVDE.

Dokumentacija koja se traži za apliciranje je sledeća:

 1. Aplikacioni formular koji se štampa nakon on-line aplikacije,
 2. Overena kopija poslednje diplome i prevod od ovlašćenog sudskog tumača na engleski ili kineski jezik (za one koji još nisu završili školu/fakultet traži se potvrda o školovanju),
 3. Overena kopija transkripta (spisak ocena/svedočanstva) i prevod od ovlašćenog sudskog tumača na engleski ili kineski jezik,
 4. Istraživački projekat ili studijski plan (mini motivaciono pismo, odnosno obrazložen akademski i profesionalni cilj studija na koje se prijavljujete u Kini),
 5. Dva akademska pisma preporuke,
 6. Za programe iz oblasti umetnosti, neophodno je dostaviti portfolio,
 7. Potvrdu o fizičkom i psihičkom zdravlju kandidata na posebnom formularu, potpisan i pečatiran od strane ovlašćene zdravstvene institucije,
 8. Sertifikat znanja kineskog jezika (samo za programe na kineskom jeziku).

Navedena dokumentacija u 2 primerka šalje se poštom Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije do 01. aprila 2018. godine.

Adresa slanja dokumentacije je:

Министарство просвете, науке и технолошког развоја
Сектор за високо образовање
Немањина 24 / V / V

Pored apliciranja za stipendiju, kandidat se odvojeno prijavljuje na željeni program jednog od 279 akreditovanih univerziteta u Kini, u skladu sa procedurom propisanom od strane istog.

Više informacija o stipendiji i studijama u Kini možete pronaći na http://www.campuschina.org/, ili na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije http://www.mpn.gov.rs/.

Kliknite na sledeće linkove za više informacija o apliciranju na stipendiju NR Kine:

Link 1

Link 2

Link 3

Formular za lekarsko uverenje

Poziv za stipendiju 

Ukoliko Vam je potrebna pomoć oko pripreme i slanja aplikacije za studijsku stipendiju u Kini, kontaktirajte nas.

Želimo Vam puno sreće!

Vaš Via Academica tim

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ukoliko imate pitanje u vezi sa studijama i stipendijama u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit popunjavanjem upitnika ispod, i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. 

  Kina stipendija
  Administrator
  Comments

  Comments are closed.