Turska studije stipendija

Stipendije Vlade Turske za osnovne studije

 

Vlada Republike Turske objavila je poziv za dodelu stipendija za osnovne studije na turskim univerzitetima i to za državljane Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Srbija, Slovenija i Grčka). U program stipendiranja su uključene sve nauke, grane i programi, osim: Medicina, Islamske studije i Studije turskoj jezika i književnosti. Na linku OVDE možete pogledati listu univerziteta i programa koji učestvuju u programu stipendiranja.

stipendija osnovne studije turska

Stipendija uključuje mesečni džeparac u iznosu od 700 turskih lira, besplatan smeštaj u državnim studentskim domovima,  potpuno oslobođenje od plaćanja školarine, besplatno državno studentsko zdravstveno osiguranje, besplatan kurs turskog jezika, jednu povratnu avionsku kartu.

Aplicira se isključivo on-line i krajnji rok za slanje aplikacije je 31. mart 2017. godine.

Dokumentacija za apliciranje je standardna, plus u zavisnosti od programa mogu se tražiti dodatna dokumenta. Za osnovne studije traži se SAT test i sertifikat znanja jezika na kome će se odvijati studije (TOEFL, DELF, itd.). Kandidati koju uđu u uži izbor biće pozvani na intervju u Ambasadu ili Konzularno predstavništvo Reublike Turske u svojoj zemlji.

Kriterijumi za odabir kandidata su prethodni uspeh u školi i rezultati sa intervjua. Da bi ušli u uži izbor, kandidati moraju da su ostvarili minimum 70% uspešnosti u srednjoj školi (što znači minimum 3,5 od 5,0).

Ukoliko Vam je potrebna pomoć oko pripreme i slanja aplikacije za stipendiju Vlade Republike Turske za osnovne studije, slobodno nas kontaktirajte.

Želimo Vam puno sreće!

Vaš Via Academica Tim

Ukoliko imate pitanje u vezi sa studijama i stipendijama u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit popunjavanjem upitnika ispod, i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. 

    Administrator