Stipendije u inostranstvu

Stipendije na Univerzitetu u Padovi!

Želiš da studiraš u Italiji, na vrhunskom državnom univerzitetu, ali ti je
potrebna stipendija? Imamo odlične vesti!

U ovom tekstu izdvajamo nekoliko fantastičnih stipendija koje nudi Univerzitet u Padovi!

Regionalna stipendija

Regionalna stipendija predstavlja niz finansijskih pomoći i olakšica za međunarodne studente. U ovom slučaju, stipendiju dodeljuje regija VENETO. Stipendije i olakšice se dodeljuju za: osnovne studije, master studije (dvogodišnje, Laurea Magistrale) i PhD studije. Regionalna olakšica obuhvata: finansijsku stipendiju koja iznosi do 5.000 EUR za godinu dana, oslobađanje od plaćanja školarine, obroke u menzi i smeštaj u državnom studentskom domu.

Regionalna stipendija u Italiji se dodeljuje na osnovu dva kriterijuma: finansijskog stanja porodice studenta i uspeha tokom studija. Za studente koji upisuju prvu godinu studija gleda se samo finansijsko stanje porodice, dok studenti koji upisuju naredne godine studija moraju da prikažu i dokaz o redovnom polaganju ispita i određenom broju ECTS bodova.

Padua International Excellence

Univerzitet u Padovi nudi i merit-based stipendije, poput ove, odnosno stipendije koje se dodeljuju na osnovu uspeha, izvanrednim učenicima/studentima koji su postigli sjajne rezultate u toku srednje škole ili fakulteta. Padua International Excellence je stipendija koja se dodeljuje za programe na engleskom jeziku i obuhvata oslobađanje od školarine + 8.000EUR za godinu dana. Odlična vest jeste da je stipendija obnovljiva, što znači da možete primati stipendiju sve 3 godine osnovnih, odnosno 2 godine master studija!

Galileian School Scholarship

Galilean School of Higher Education je škola pri Univerzitetu u Padovi koju svake godine pohađa 30 izabranih studenata, koji prolaze određene selekcije kako bi bili primljeni. Studenti istovremeno pohađaju odabrani smer na Univerzitetu, kao i različite kurseve, seminare, predavanja poznatih profesora, itd. u Galilean školi. Ove godine Univerzitet u Padovi dodeljuje 4 Galilean School stipendije u vrednosti do 5.000EUR.

Invest your talent in Italy

Invest your talent in Italy je program stipendiranja koji podržava i motiviše talentovane međunarodne studente koji žele da upišu master programe na engleskom jeziku u oblastima inženjeringa i informacionih tehnologija, menadžmenta i ekonomije na vrhunskim italijanskim univerzitetima, uključujući Univerzitet u Padovi. Stipendija se dodeljuje na osnovu uspeha i iznosi 900eur novčane pomoći mesečno kao i oslobađanje od školarine, Pored toga, u okviru programa predviđena je i praksa u vodećim italijanskim kompanijama.

Univerzitet u Padovi

Univerzitet u Padovi je naš partnerski univerzitet

Zakaži savetovanje sa Via mentorom već danas i pripremi svoju aplikaciju na vreme!

Sa skoro 800 godina trajanja u visokom obrazovanju, državni Univerzitet u Padovi  jedan je od najboljih univerziteta u Italiji. Pored toga što nudi izvanredne prilike za stipendije (sve stipendije pogledajte OVDE), ovaj Univerzitet u ponudi ima sjajne programe osnovnih i master studija, i važi za mesto koje studentima pruža vrhunsko obrazovanje koje će im omogućiti blistavu akademsku karijeru.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

Administrator