stipendija parma studije italija collegio europeo evropski koledz parma EU via academica

Stipendija za Master studije u Parmi

Predstavljamo Vam Collegio Europeo di Parma, nov partnerski Univerzitet Via Academica kompanije, i njihov program stipendija za Master studije iz oblasti zakonodavstva, ekonomije i politika Evropske unije i procesa evropskih integracija.

Stipendija za master studije na Collegio Europeo di Parma za školsku 2017/2018

Ukoliko još uvek niste upisali master studije u ovoj školskoj godini, ili ste u skorije vreme diplomirali, ovo je jedinstvena prilika da svoje master studije započnete već u decembru ove godine.

Collegio Europeo di Parma je objavio poziv za dodelu 5 parcijalnih stipendija za državljane Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Makedonije, Moldavije i Crne Gore. Za najbolje kandidate i dobitnike ove stipendije, školarina će umesto 5.000 EUR iznositi 1.500 EUR. Mogu se prijaviti diplomci iz oblasti prava, ekonomije, političkih nauka, društvenih nauka, jezika i humanistike. Rok za slanje aplikacije je 23. novembar 2017. godine. Prijava se sastoji od aplikacije za master studije i jednog motivacionog pisma za stipendiju.

Dodatne informacije možete pogledati na linku OVDE, a za sva pitanja, savete, pomoć oko dokumentacije i aplikacije, kontaktirajte Via Academica tim koji je partner Evropskog koledža u Parmi. Takođe, sve informacije o Koledžu, programu, diplomama i procedurama možete pročitati u nastavku teksta.

studije italija master parma stipendije via academica

Evropski koledž u Parmi je idealna prilika za one koji žele da upišu Master studije već ove školske godine (2017/2018), jer upis i predavanja kreću od 1. decembra 2017. Takođe, kao student ovog koledža imaćete priliku da vidite kako evropske institucije fukncionišu iznutra, jer se organizuju posete Briselu i predavanja od strane evropskih zvaničnika. Ukoliko je karijera u Briselu Vaš cilj, Evropski koledž je pravo mesto odakle treba da počnete jer se njihov karijerni centar bavi upravo aplikacijama za prakse i poslove u evropskim institucijama.

Evropski koledž u Parmi (Fondazione Collegio Europeo di Parma), predstavlja idealno mesto ako želite da se jednog dana zaposlite u Briselu, jer je jedan od najvažnijih trening centara za buduće evropske administrativce. U ponudi su napredni akademski kursevi (master nivo) za mlade diplomce osnovnih studija u oblasti zakonodavstva, ekonomije i politika Evropske unije i procesa evropskih integracija. Studije su podeljene u dva dela: u prvom delu imate priliku da pratite predavanja i polažete ispite, a u drugom delu pišete master tezu. Možete izabrati jedan od 3 partnerska univerziteta Evropskog koledža gde ćete braniti master tezu i to: Università degli Studi Suor Orsola Benincasa iz Napulja, Università degli Studi di Parma iz Parme ili Università LUISS Guido Carli iz Rima.

Dobijate dve diplome: Diplomu naprednih studija iz oblasti Evropske unije i Master diplomu jednog od 3 partnerska univerziteta u zavisnosti od Vašeg izbora.

Evropski koledž u Parmi nudi program visokih evropskih studija u trajanju od godinu dana koji se sastoji od osam ključnih oblasti: istorija, politika i institucije EU, pravna politika EU, ekonomska i monetarna politika EU, unutrašnja politika EU, spoljna politika i odnosi EU, ekologija, zdravlje i zaštita EU, i slobodno tržište EU. Jedna od glavnih prednosti Evropskog koledža u Parmi je da se predavanja odvijaju na engleskom, francuskom i italijanskom jeziku, ali pre toga je Koledž obezbedio neophodne kurseve sva tri jezika, pa istovremeno predstavlja sjajnu priliku da naučite novi jezik ili obnovite svoje postojeće znanje.

Cena jednogodišnjih master studija je 5.000 EUR. Međutim, državljani  Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova* i Crne Gore mogu aplicirati za stipendiju koja podrazumeva umanjenje školarine, koja iznosi 3.500 EUR. Dobitnicima ove stipendije Evropski koledž umanjuje iznos školarine na 1.500 EUR. Kandidati za ovu stipendiju moraju posedovati minimum B1 nivo znanja engleskog jezika i poznavanje na A1 nivou italijanskog ili francuskog jezika.

Rok za prijavu za stipendiju je 23. novembar 2017. godine.

Ukoliko imate pitanje u vezi sa studijama i stipendijama na Evropskom koledžu u Parmi, pošaljite nam besplatan upit popunjavanjem upitnika ispod, i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. 

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Administrator