WU Vienna Bachelor Economics Finances Via Academica Scholarships study Austria Wien

Osnovne studije na engleskom jeziku na WU u Beču

 

WU u Beču (Wirtschafts Universitat) jedini je državni istraživački univerzitet u Austriji koji ima osnovne studije ekonomije i biznisa na engleskom! Zato je na ovaj program svake godine veliko interesovanje, a konkurencija veoma jaka.

Sada imate mogućnost da upišete studije ekonomije na engleskom jeziku i to na jednom od najbojlih Univerziteta za ekonomske nauke koji popularno zovu WU Vienna (Vienna University of Economics and Business).

PROGRAMI OSNOVNIH I MASTER STUDIJA

WU u Beču nudi tri programa osnovnih studija:

 1. Bachelor Program of Business, Economics and Social Sciences (na nemačkom i nudi temeljno obrazovanje sa oslanjanjem na biznis administraciju sa velikim izborom izbornih predmeta i specijalizacija.
 2. Bachelor Program in Business and Economics (na engleskom jeziku, pokriva širok spektar biznis i ekonomskih predmeta) 
 3. Bachelor Program in Business Law će vam dati potpuno obrazovanje u pravničkoj sferi delovanja sa osnovama biznis administracije. Od stranih jezika u okviru programa možete izučavati engleski, francuski, italijanski, ruski i španski.

Sva tri su full-time bachelor’s degree programi u trajanju od tri školske godine od kojih svaki nosi 180 ECTS kredita. Za razliku od programa na nemačkom jeziku, program Business and Economics će imati samo jedan prijemni period i to u septembru svake godine. Druga dva Bachelor programa mogu se upisati i u letnjem i u zimskom periodu.

WU u Beču ima osam programa Master studija na engleskom jeziku: Master’s Program Economics, Information Systems, International Management / CEMS, Marketing, Quantitative Finance, Socio-Ecological Economics and Policy, Supply Chain Management, Strategy, Innovation, and Management Control

Cena studija na WU u Beču iznosi 1450 eura po godini za kandidate koji nisu iz Evropske Unije. 

WU u Beču
vienna studije u beču via academica

APLIKACIJA I ROKOVI

Na program osnovnih studija na engleskom jeziku online registracije traju od početka marta do polovine maja. Troškovi aplikacije iznose 50 eura. Ukoliko broj prijava bude veći od raspoloživih mesta, drugi korak je do početka juna: online assesment, pisanje motivacionog pisma i slanje sertikata engleskog jezika.  Motivaciono pismo podrazumeva odgovore na 3 pitanja sa ograničenim brojem karaktera. Ne možete ga poslati nakon isteka roka, u nekom drugom formatu ili na nekom drugom jeziku osim engleskog!

Treći korak je prijemni ispit koji se održava početkom jula u Beču. Rezltati sa prijemnog stižu nakon nedelju dana, a oni koji uspešno prođu sve korake, upisuju se početkom septembra.

Prijemni ispit je na engleskom jeziku i testiraju se sledeće oblasti:

 1. English language skills – obratite pažnju na gramatiku, pisanje i ekonomski/business vokabular
 2. Independent literature study – pitanja iz literature koja je dostupna na sajtu programa na ovom linku.
 3. Test iz matematike i to sledećih oblasti: Linear equations and simple nonlinear equations (in particular exponential equations) in one unknown, Linear equations in two unknowns, Linear and quadratic functions, Power functions, Exponential functions, Logarithmic functions, Differentiation, Single-variable optimization, Elementary probability calculus, Binomial distribution, Gaussian distribution (najbolja literatura vam je: Sydsaeter, Hammond: Essential Mathematics for Economic Analysis (any edition), chapters 1,2,4,6,8,10.) Primer testa.

RANGIRANOST WU

WU u Beču zauzima veoma visoko mesto kada su u pitanju studijski programi. Prema QS listi najboljih Univerziteta na svetu podaci su sledeći:

 • Business & Management Studies: 45 mesto
 • Accounting & Finance: među prvih 100
 • Economics & Econometrics: među prvih 100
 • Computer Sciences & Information Systems: među prvih 400
 • Law & Legal Studies: među prvih 200

Univerzitet je osnovan davne 1898. godine, a ime koje nosi danas dobio je 1975. godine. WU je nosilac tri internacionalne akreditacije (EQUIS, AACSB i AMBA) programa i predstavlja jedan od samo dva programa ne nemačkom govornom području koji je akreditovan od sve tri agencije za procenu kvaliteta studijskih programa, što ga čini i jednim od najprestižnijih univerziteta za ekonomske nauke na svetu.

NOVINE ZBOG PANDEMIJE KORONA VIRUSA

Ove godine, prijemni ispit za program na engleskom jeziku koji je planiram  za 7. jul biće održan putem interneta. Više informacija će uskoro biti objavljeno na sajtu univerziteta. Ukoliko želite da aplicirate na program Business, Economics and Social Sciences, koji je na nemačkom jeziku, prijemni ispit koji je trebalo da bude održan u septembru biće zamenjen za pisanje eseja. Više informacija pogledajte na ovom linku.

Ukoliko imate pitanje u vezi sa studijama i stipendijama u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit popunjavanjem upitnika ispod, i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. 

[contact-form-7 404 "Not Found"]
studiranje u becu - novine u 2019 - via academica stipendije i studije u inostranstvu

PROČITAJ JOŠ

Top stipendije za master studije u inostranstvu u 2018.
Kako nam najviše upita od vas stiže na teme finansiranja studija i stipendija, odlučili smo da vam predstavimo najbitnije stipendije za […]
Administrator