šta da upišeš - akademska i profesionalna orijentacija 2

Ne znaš šta da upišeš? Ne odlaži odluku i zakaži profesionalnu orijentaciju!

Muči te dilema šta da upišeš? Pitaš se koji fakutet je najbolji za tebe? Još uvek tražiš program koji će biti u skladu sa tvojim interesovanjima i talentima?

 

Izbor studijskog programa i buduće profesije jedno je od najvažnijih životnih pitanja. Veliki broj srednjoškolaca i diplomiranih studenata ne može da se odluči za zanimanje, niti da donese odluku o budućoj karijeri. Često je potrebna pomoć stručnjaka koji će ti postaviti prava pitanja i dati neophodne smernice.

Zakaži akademsku i profesionalnu orijentaciju sa našim mentorima!

Kako bismo ti olakšali proces i donošenje odluka prilikom odabira programa i zanimanja, osmislili smo posebnu metodu profesionalne i akademske orijentacije.

 

O čemu se radi?

Naša akademska i profesionalna orijentacija osmišljena je kao izrada tvog ličnog karijernog projekta. Orijentaciju vode mentori sa dugogodišnjim iskustvom u akademskom savetovanju i visokom obrazovanju. Kroz niz pažljivo formulisanih pitanja i vežbi cilj je da uz našu pomoć, dođeš do ključnih odgovora, razbistriš svoje ideje i želje, koncipiraš svoj akademski i profesionalni put, i definišeš šta je sve potrebno da uradiš da svoj cilj ostvariš.

Kako izgleda profesionalna orijentacija?

Orijentacija traje oko 90 minuta i podrazumeva dubinski razgovor sa ličnim mentorom. Odgovaraš na upitnik, koji se zasniva na tvom prethodnom formalnom i neformalnom obrazovanju, interesovanijiima, odnosu sa ljudima, željama, snovima i ličnim očekivanjima od budućeg posla i karijere. Orijentaciju je moguće uraditi lično, dolaskom u naše prostorije u centru grada u Takovskoj br. 12, ili putem Skajpa ili aplikacije zoom, ukoliko nisi u mogućnosti da dođeš.

Šta posle?

Deset radnih dana nakon urađene akademske i profesionalne orijentacije dobijaš kompletan izveštaj u .pdf formatu. Izveštaj sadrži detaljan opis tvog profila, tvoje ličnosti, nacrt buduće karijere i smernica koje vode ka ostvarenju tvoje idealne profesije. Pored toga, dobijaš pregled oblasti studija koje ti najviše odgovaraju, potencijalnih zanimanja, pozicija i mogućnosti za zaposlenje nakon završetka studija, kao i konkretne primere studijskog programa iz oblasti studija koja ti najviše odgovara.

Koliko te koštaju promašene studije?

Promašene studije mogu te mnogo koštati i u pogledu vremena i u pogledu novca. Prebacivanje sa jednog programa na drugi uvek zahteva mnogo dokumentacije, troškova i glavobolje, posebno kada se radi o studijama u inostranstvu.

Zato je važno da upoznaš sebe i da uz pomoć stručnih osoba dođeš do zaključka šta je ono što tebi najviše odgovara i gde možeš da daš svoj maksimum. I kada su u pitanju osnovne i master studije! Svako zanimanje traži određeni sklop ličnosti, sposobnosti i interesovanja, a naši mentori će ti pomoći da dođeš do odgovora i da rešiš jednu od najvećih životnih dilema!

Akademsku i profesionalnu orijentaciju možeš zakazati preko mejla info@viacademica.com ili na telefon +38166236436

Naši mentori će ti razjasniti sve dileme i odgovoriti u najkraćem mogućem roku!

Ukoliko želiš da saznaš više o studijama i stipendijama u inostranstvu, takođe nam se možeš obraitit putem sledeće kontakt forme. 

    šta da upišeš - akademska i profesionalna orijentacija
    Administrator