Luzern

Predstavnik Business and Hotel Management School (BHMS) u poseti Beogradu

Business Hotel and Management School (BHMS) iz Lucerna, jedna od najboljih škola hotelijerstva, stiže u Beograd! Ukoliko te studije na ovoj prestižnoj školi zanimaju, javi se Via Academici. Imaćeš priliku da zakažeš sastanak sa predstavnikom ove škole u našoj kancelariji u Beogradu i saznaš sve o studijama u Švajcarskoj iz prve ruke.

Luzern

Zašto studirati na Business and Hotel Management School (BHMS)?

Business and Hotel Management School jedna je od najprestižnijih švajcarskih škola za menadžment u hotelijerstvu. Članica je Bénédict Switzerland group koja je osnovana 1928. godine, a njen sistem obrazovanja godišnje prođe preko 15 000 studenata. Sa sedištem u najposećenijem gradu u Švajcarskoj, Lucernu, BHMS godišnje primi oko 900 studenata koji se pripremaju za perspektivnu karijeru u polju menadžmenta u hotelijerstvu i ugostiteljskoj industriji. Zahvaljujući saradnjama sa svetskim univerzitetima, svi studenti ove škole dobijaju višestruke diplome: diplomu Univeziteta Robert Gordon (UK), City Univerzitet (SAD) i Američke kulinarske federacije. Ovo studentima garantuje buduću karijeru na vrhunskim menadžerskim pozicijama u oblasti međunarodnog biznisa i menadžmenta u hotelijerstvu.

Više o ovom univerzitetu možete pročitati u ovom tekstu na našem blogu.

via academia BHMS Luzern Switzerland

Da li su studije hospitality-ja za tebe?

Studije hospitality-ja su spoj teorije i prakse. Obuhvataju poslovnu administraciju, ljudske resurse, marketing, finansije, poslovnu informatiku, ekonomiju, finansijsko upravljanje, neke oblasti prava i, u velikoj meri, komunikaciju. Ukoliko se opredeliš za kulinarski smer, neki predmeti odnose se samo na menadžment u ugostiteljstvu ili na izradu menija, upravljanje hranom i pićem.

Cilj studija hospitality-ja je da te opremi setom veština koje možeš primeniti u bilo kojoj oblasti rada. U toku studija, praksa u hotelima i restoranima je obavezna, kako bi studenti stekli praktično iskustvo u nacionalnim i internacionalnim kompanijama i dobili preporuke za zaposlenje nekon studija.

U tekstu Šta podrazumevaju studije hospitaitija i gde ih studirati? možeš saznati mnogo više o ovoj perspektivnoj oblasti.

Business and Hotel Management School Luzern - via academica
Luzern

Zašto studirati u Švajcarskoj?

Švajcarska je zemlja koja je tradicionalno referenca za najbolje studije ove vrste. Njihove hotelijerske škole su među najboljima na svetu i po njima su posebno poznati!

Studije su tako koncipirane da možeš dobiti diplomu već nakon prve godine, a koja je priznata svugde u svetu. Pored toga, imaš plaćenu praksu u ovoj zemlji ili bilo gde na svetu!

A evo i drugih razloga zašto je Švajcarska pravi izbor za tebe:

  1. Švajcarska je do danas prozvela preko sto Nobelovaca, a ujedno važi za destinaciju za studije velikog broja studenata. Konstatno ulaganje u istraživački rad je jedan od najznačajnih prioriteta ove zemlje, te se u visoko obrazovanje veoma ulaže i važi za jedan od najboljih obrazovnih sistema u Evropi!
  2. 27.6% studenata u Švajcarskoj su internacionalni studenti, a čak 50% PhD studenata su takođe stranci.
  3. S obzirom na izuzetno povoljne uslove života i standard, Švajcarska postaje sedište jako velikog broja glavnih sedišta internacionalnih kompanija – to znači da ćeš lakše naći internship ili posao u okviru velikih korporacija, i to sve sa švajcarskim platama, koje su definitivno najviše u Evorpi. Povrh toga, ova zemlja je konstatno na prvom mestu po zapošljivosti mladih!
  4. Švajcarska ima najmanju stopu kriminala u Evropi, a 2015. godine je proglašena za zemlju sa najzadovoljnijim stanovništvom na svetu!
  5. Švajcarci konzumiraju najviše čokolade na svetu! Prosečno se pojede 11kg čokolade godišnje po glavi stanovnika, a čokolada ujedno predstavlja i švajcarski proizvod koji se najviše izvozi u inostranstvu.
  6. Čak 70% površine države prekriveno je planinama, a 175 planina je više od 3.600 metara.
  7. Švajcarska ima preko 1.500 jezera. To je toliko mnogo da rastojanje do sledećeg najbližeg jezera nikada nije veće od 15km.

Ukoliko želiš da zakažeš 1 na 1 sastanak sa predstavnikom ove prestižne švajcarske škole hotelijerstva, pošalji nam mejl na info@viacademica.com ili pozovi na broj 066236436 i Via mentorke će te kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

Careers of the future