Multimedia, game design, creative technologies: studije nove generacije

Koje oblasti studija privlače milenijalce? Kombinacija kreativnosti, tehnologije i praktičnih znanja!

Evropski univerziteti ovakve programe nude na engleskom jeziku, kao i perspektivne mogućnosti za prakse

U ovom tekstu Via mentorke ti otkrivaju šta znači studirati oblasti: multimedia, game design, creative technologies, i koje univerzitete da biraš

Ovo su interdisciplinarne oblasti koje povezuju tehnološka dostignuća i njihovu primenu u različite svrhe. Nude ih politehnički fakulteti i univerziteti primenjenih umetnosti i nauka. Studije sadrže veliki broj praktičnih projekata, kroz koje se stiču tehnička znanja i veštine, kao i sposobnost da se razume kako tehnologija utiče na ljude, dizajn i kreativne procese. Multimedia integriše nekoliko disciplina i aspekata: kreativni, tehnološki, upravljački i produkciju.  Koristeći znanje računarske nauke, studenti će naučiti kako da pokriju ceo kreativni proces: od određivanja ključnog pitanja do pravljenja prototipova i testiranja na korisnicima.

Studijski program podrazumeva šarenolik spektar predmeta. U zavisnosti od konkretnog programa studija, neki od predmeta mogu biti: Interactive Media Design, Game Design, Scriptwriting, User experience, Production, Interactive installations, Virtual reality, Programming or physical simulation, Creativity and technology…

Kakvi studenti upisuju ove programe?

Studenti koji na prvom mestu vole tehnologiju, dizajn i kreativnost, prate inovacije i nije im problem da se prilagođavaju brzim promenama u digitalnom svetu. Pored toga, ovi programi podstiču studente da razmišljaju preduzetnički, da prezentuju i da promovišu svoje ideje, tako da se neretko dešava da studenti ovih programa osnuju svoje kompanije.

Studenti koji završe ove i slične programe postaju profesionalci za tehnološku integraciju, i mogu da odrede koju vrstu tehnologije da primene da bi se postigao željeni cilj.

Naš novi online sajam CAREERS OF THE FUTURE je prilika da saznaš više o ovim oblastima studija

10. april od 10 do 18h

Careers of the future će ti prikazati studije u inostranstvu kroz potencijalna zanimanja i najsavremenije profesije koje se traže na tržištu rada. Prijavi se na događaj koji će ti pomoći da upoznaš zanimanja budućnosti i da saznaš da li je neki od ovih programa idealan za tebe. 

Gde možeš da studiraš ovakve studijske programe?

BELGIJA (Antverpen): KDG University of Applied Arts and Sciences: Multimedia & Creative Technologies

ITALIJA (Milano): Istituto Europeo di Design: Master in Graphic Design – Focus on New media

PORTUGALIJA: Politecnico de Leiria: Games and Multimedia

HOLANDIJA (Tvente) Twente University: Creative technology 

NEMAČKA (Berlin): University of Europe of Applied Sciences: Game design Bachelor of Arts 

GRČKA: ASS College (Solun): BA (Hons) Animation & Games Art, MA Design specialising in Games Design, MA DESIGN specialising in ANIMATION.

Ukoliko te zanima da otkriješ svoje idealno zanimanje i da se informišeš o programima u inostranstvu koji te vode ka perspektivnoj karijeri, onda se prijavi na CAREERS OF THE FUTURE, 10. aprila. Za više informacija piši nam na info@viacademica.com.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

univerzitet cattolica webinarr
prezentacije u regionu
Katolika Univerzitet iz Milana Via Academica
Administrator