master stipendije

Master stipendije za 2020. godinu

Via mentori i ove godine prate sve konkurse za master stipendije! Znamo da je to jedna od najvažnijih tema kada su u pitanju pripreme za studije u inostranstvu, tako da vas već sada informišemo o mogućnostima za narednu akademsku godinu.

Najpre je bitno da znaš da postoje stipendije koje daju državne institucije, privatni fondove kao i stipendije koje daju univerziteti. Postoje dva ključna kriterijuma za dodeljivanje stipendija. Jedan je imovinsko stanje kandidata, a drugi je uspeh ostvaren na osnovnim studijama, kao i profil kandidata i njegov potencijal za naučni rad. Upoznajemo te sa ključnim stipendijama po zemljama.

REGIONALNE STIPENDIJE ITALIJE

italija univerzitet u paviji

Italija još uvek ima najveći broj stipendija za insternacionalne studente. Postoji Italijanska državna stipendija za master i doktorske studije, ali je znatno popularnija regionalna stipendija koja se dodeljuje samo za dvogodišnje master studije. Ona obuhvata novčani iznos od oko 5.000 EUR, smeštaj u domu, besplatne studije i jedan obrok u menzi dnevno.

Obrati pažnju na stipendije Univerziteta Ca Foscari, Padove, Bolonje, parcijalne stipendija Univerziteta Cattolica, dok Univerzitet LUISS svake godine dodeljuje 25 stipendija inostranim kandidatima koji ispunjavaju i finanskijski i akademski kriterijum. Ukoliko te zanimaju master studije iz oblasti mode, dizajna enterijera, fotografije, grafičkog dizajna, onda se spremi da učestvuješ u konkursu na osnovu koga se najboljim radovima daje umanjenje školarine za 50%. Maša Jovović dobila je punu stpendiju Univerziteta LUISS u Rimu, a o njenom iskustvu možeš pročitati u intervjuu: Puna stipendija na Univerzitetu LUISS u Rimu – ostvareni san Maše Jovović.

CHEVENING STIPENDIJA ZA MASTER U VELIKOJ BRITANIJI

via academica studentska viza za Veliku Britaniju

Chevening stipendija je san mnogih koji žele da upišu master u Velikoj Britaniji.

Obuhvata školarinu, mesečni džeparac, putne troškove dolaska i odlaska iz UK-a, troškove jednog apliciranja za vizu kao i putne troškove radi pohađanja Chevening događaja u Britaniji.

Konkurs je već otovren i zatvara se 4. novembra. U tekstu Kako da dobijete Chevening stipendiju možeš pronaći detaljne instrukcije za apliciranje. Potrebno je otprilike osam meseci kako biste saznali da li ste stipendiju dobili. Proces apliciranja je veoma složen i obuhvata intervjue u ambasadi. Za ovu stipendiju posebno je značajno da kroz CV i motivaciono pismo. nedovosmisleno istaknite svoje liderske sposobnosti i potencijale, da dobijete detalje preporuke, kao i da prikažete svoje radno iskustvo u trajanju od dve godine. U svakom slučaju, za vas smo pripremili teks

DAAD STIPENDIJA ZA MASTER U NEMAČKOJ

metro - osnovne studije u nemačkoj na engleskom jeziku - via academica - studije i stipendije u inostranstvu

DAAD stipendija naziv je za stipendiju Vlade Nemačke koja se dodeljuje isključivo za master i doktorske studije za studiranje na nekom od državnih ili privatnih (a državno priznatih) nemačkih univerziteta. DAAD daje stipendije i doktorandima na univerzitetima u Srbiji za istraživačke boravke na institucijama u Nemačkoj. Za slične boravke mogu aplicirati i predavači na univerzitetima i naučnici na institucijama u Srbiji.

Neophodan vam je sertifikat o znanju jezika, a osnovni uslov jeste da imate završene osnovne studije ili da ih završite do početka korišćenja stipendije. Postoji i niz specifičnih uslova i potrebne dokumentacije

STIPENDIJE ŠVEDSKOG INSTITUTA

Švedski institut svake godine dodeli 180 stipendija internacionalnim studentima. Ova stipendija pokriva školarinu, deo troškova života, troškove puta od i do Švedske, zdravstveno osiguranje i uključuje i članstvo z SI Network for Future Global Leaders i SI Alumni mreži! Više o ovoj stipendije smo već pisali a tekst ćete otvoriti klikom na link Švedska stipendija za Master studije. Za PhD i postdoc studije kliknite na link u naslovu ove stipendije. Za iskustvo sa studije u Švedskoj pročitajte intervju Jelene Lilić na linku Iskustvo Jelene Lilić sa studija u Švedskoj.

MASTER STIPENDIJE U HOLANDIJI

stipendije u holandiji

Pojedini holandski univerziteti daju velike stipendije najboljim kandidatima koji moraju dokazati da su među 10% najboljih u generaciji. Pogledajte stipendije Univerziteta u Utrehtu, Amsterdamu, Ajdhovenu..

Pored toga, holandska državna stipendija dodeljuje se svake godine za apliciranje na osnovne i master studije. Stipendija je u iznosu od 5000 evra, aplicira se od februara do maja za upis studija naredne godine. Zvanične informacije ćete pronaći na sajtu na linku Velika holandska stipendija, a još o mogućnostima stipendiranja za studije u Holandiji možete naći u tekstu koji smo pisali Stipendije u Holandiji.

Naši mentori drže savetovanja za stipendije, i mogu ti pomoći oko pisanja CV-a i motivacionog pisma. Već treću godinu zaredom Via Academica je jedina agencija koja ti pomaže da apliciraš na regionalnu stipendiju Italije, a mnogi naši kandidati dobijaju stipendije univerziteta i umanjenja na osnovu uspeha!

Na svakom savetovanju 1-1 sa mentorom dobijaš više informacija o stipendijama, ali možeš zakazati i zasebno savetovanje samo za stipendije. javi nam se na mejl info@viacademica.com ili na broj +381 66 236 436 i poslaćemo ti predlog termina.

Administrator