master cyber security

Master Cyber Security: studije bezbednosti za novu generaciju

Cyber security je budućnost, a sve više univerziteta ima mastere iz ove oblasti na engleskom jeziku jer su svim sektorima potrebni stručnjaci za zaštitu podataka

Via mentorke istražuju gde možeš da upišeš ovakav master i koje uslove moraš da ispuniš

Cyber security odnosi se na bezbednost informacionih tehnologija, a zapravo je skup tehnologija, procesa i praksi čiji je cilj da zaštite mreže, uređaje, programe i podatke od napada, oštećenja ili neovlašćenog pristupa.

Zaštita podataka postaje sve važnija, pa tako i ova oblast postaje i predmet izučavanja. Brojni univerziteti prave mastere za stručnjake koji će moći da zaštite informacione sisteme od zloupotrebe i hakerskih napada. Masteri se bave ovim izazovima iz različitih perspektiva, od tehničke do pravne, od računarstva do inžinjerstva, od statistike do ekonomskih nauka.

Studenti koji završe ovakve mastere naučiće i teorijske i praktične aspekte ove oblasti, koje uključuju napredno znanje iz računastva, softverskog inžinjerstva, operativnih sistema, ali i veštačke inteligencije i kvantne fizike. Moći će da rade kao savetinici za informatički bezbednost, analitičari, savetnici za privatnost, ili u forenzičkoj informacionoj tehnologiji.

Uslovi za upis su obično da kandidat ima određeni broj ispita iz računarskih oblasti, matematike, informacionih sistema i softverskog inžinjerstva. Pored toga, neki univerziteti imaju prijemne ispite ili intervjue sa kandidatima, kako bi dodatno potvrdili da su njihovi profili i kapaciteti odgovarajući.

Via mentorke dele nekoliko predloga ovakvih master programa širom kontinentalnog dela Evrope, a sjajne opcije ponovo vas čekaju na našim partnerskim univerzitetima uz mogućnosti za stipendije. 

Cyber security na našim partnerskim univerzitetima

ITALIJA: Univerzitet u Padovi Master in Cybersecurity. Školarina po godini je 2600 eura. Prvi rok za ovaj master je bio od novembra do februara, drugi rok (od marta do juna). Od ukupno 60, primaju 10 kandidata koji nisu iz Evropske Unije

TURSKA: Koc University u Instanbulu Master in Cybersecurity. Traje 3 semestra, a školarina za sva tri je ukupno 9.800 $ Nema roka za apliciranje, može se poslati bilo kada, a odgovor se dobija nakon 2 nedelje.

HOLANDIJA Vrije University Amsterdam: PDCS: Top Master in Computer Security. Rok za one koji apliciraju na stipendiju univerziteta je 1. februar. Rok za studente koji nisu iz Evropske unije je 1. april, a rok za one koji imaju evropski pasoš je 15. jul.

Dodatni predlozi programa

ŠVAJCARSKA: ETH CirihMaster Cyber Security. Školarina je 730 CHF po godini. Rok za apliciranje je od 1. novembra do 15. dec

NEMAČKA: St. Pölten University of Applied SciencesCyber Security and Resilience (2 godine) Školarina je 1500 eura.

AUSTRIJA: Univerzitet u KlagenfurtuMASTER ARTIFICIAL INTELLIGENCE AND CYBERSECURITY. Potrebno je da se prvo registruješ za ovaj program od 11. januara do 31. jula, a onda postoje i dodatne procedure i testiranja.

ITALIJA. Politecnico di Milano i Bocconi University: Cyber Risk Strategy and Governance. Školarina je 14 073 eura po godini.

HOLANDIJA. Leiden University (Hag): Cyber Security (1,5 – 2 godine) Školarina je 14000 eura.

master cyber security

Za sve dodatne informacije o ovim master programima možete nam se javiti na mejl info@viacademica.com pa ćemo zakazati savetovanje sa mentorkom. Ako te zanimaju samo naši partnerski univerziteti, onda je savetovanje besplatno.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

Politecnico di Milano
Padova
Administrator