marketing i komunikacije na engleskom

Gde i zašto da studiraš marketing i komunikacije na engleskom?

Marketing i komunikacije u vreme pandemije postaju sve važnije oblasti studija. U digitalnoj eri ni velike kompanije, ni mala preduzeća, ni institucije ne mogu da posluju bez znanja i stručnjaka iz ovih oblasti

Zato svetski univerziteti nude sve više programa koji nude odlične teorijske osnove i praksu. U ovom tekstu Via mentorke ti predlažu programe

marketing i komunikacije na engleskom

Marketing i komunikacije kao studije sadašnjosti i budućnosti

Marketing je oblast koja decenijama beleži izuzetan rast i razvoj, a očekuje se da će taj trend biti nastavljen i u budućnosti. Međutim, koja su to tačno zanimanja iz ove oblasti koja će u budućnosti biti tražena?

Istraživači tržišta će biti neophodni zbog potrebe za prikupljanjem i analizom podataka o potrošačima i konkurenciji. Njihov zadatak je proučavanje tržišnih uslova kako bi ispitali potencijalnu prodaju proizvoda ili usluge. Značaj stručnjaka u oblasti marketinga je u razumevanju proizvoda i usluga koje ljudi žele, ko će ih kupovati i po kojoj ceni.

Osim istraživača tržišta, aktuelni će biti i stručnjaci za digitalni marketing, menadžeri poslovnog rasta i razvoja, kao i menadžeri specijalizovani u e-trgovini.

Što se tiče prodaje, tehnološki rast doveo je do porasta tražnje za zaposlenima koji će biti odgovorni za razumevanje i upravljanje odnosima sa kupcima kroz tehnologiju. Trajanje odnosa sa kupcima ima sve veći ekonomski uticaj na finansijsko zdravlje kompanije. Uspeh u novoj ekonomiji sve više zahteva da kompanije aktivno upravljaju uspehom svojih klijenata u toku njihovog angažovanog odnosa, umesto da se fokusiraju na klasičan sistem prodaje.

Osnovne studije marketinga i komunikacija

Master studije marketinga i komunikacija

Modul Univesity: Master in Management (Specialization in Digital Marketing)

Tilburg University: Master in Marketing Management

EU Business School: Master in Marketing

IULM: International Marketing and Sales Communication

CBS International Business School (Keln): Master in Digital Marketing

Ako te zanimaju studije komunikacija i marketinga, poseti naš online sajam CAREERS OF THE FUTURE

10. april od 10 do 18h, na našoj virtuelnoj platformi

Na sajmu ćemo imati nekoliko predavanja na temu komunikacija, brendiranja i marketinga, a naši predavači su renomirani stručnjaci iz ovih oblasti. To je sjajna prilika da proveriš da li su ova zanimanja baš za tebe i da li želiš da gradiš karijeru u ovom pravcu.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

Politecnico di Milano
Padova
Administrator