ca foscari Bachelor in Hospitality Innovation and e-Tourism

Ca Foscari otvara novi studijski program: Bachelor in Hospitality Innovation and e-Tourism

Program kombinuje menadžerske veštine iz industrije hospitalitija sa digitalnom transformacijom i održivim razvojem u turizmu

U potpunosti je na engleskom, a studenti će steći dodatna znanja iz ekonomije i kulture koja su veoma važna za razvoj turizma

Rokovi su otvoreni i možeš već sada da apliciraš uz pomoć Via mentorki!

Radi se o jedinstvenom interdisciplinarnom programu koji je osmišljen u saradnji sa Cassa Depositi e Prestiti, italijanskom školom za ugostiteljstvo, koja radi specijalizovane obuke za osoblje u turizmu. Studenti ovog programa mogu da očekuju odličnu kombinaciju teorijskog znanja i praktičnih veština. Studenti će od ukupno 180 ECTS bodova čak 50 dobiti na osnovu praktične nastave!

Predmeti su podeljeni u 3 oblasti:

  1. Upravljačke veštine (finansijski, ekonomski menadžment, marketing, HR management, organizacija, pravni aspekti poslovanja u oblasti hospitalitija)
  2. Digitalne veštine i informacione tehnologije koje se danas primenjuju u turizmu i hospitalitiju, ali i znanja iz statistike.
  3. Specifična znanja i veštine iz oblasti kulture, koja će studentima im pomoći da povežu turizam sa specifičnom lokalnom turističkom ponudom koja se vezuje za konkretne zemlje i gradove

Pored engleskog jezika, koji je zvanični jezik programa, studenti će učiti još jedan strani jezik. Više detalja i spisak predmeta možeš videti na ovom linku.

Ukupno primaju 50 studentata, a 5 mesta rezervisano je za studente koji nisu iz Evropske Unije.

Školarina je 6000 eura, i to jeste skuplja školarina u odnosu na većinu programa osnovnih studija gde iznosi 1200 eura, ali je definitivno dobra investicija jer studenti ovog programa ne moraju da idu na master, već stiču sva znanja i veštine da počnu karijeru u oblasti hospitalitija.

Kandidati će imati prijemni ispit koji podrazumeva poznavanje matematike i logičkih veština, koji je isti kao za druge programe osnovnih studija na engleskom, iz oblasti ekonomije i menadžmenta. Test je isti za studente koji su iz Evropske unije i za one koji dolaze iz zemalja van Unije.

Ako još uvek ne znaš osnovne informacije o ovom univerzitetu, onda obavezno pogledaj ovaj pregled iz našeg kataloga partnerskih univerziteta.

Aplikacije su otvorene, a Via mentorke će ti besplatno pomoći da spremiš dokumentaciju i što lakše prođeš sve faze aplikacionog procesa. Za dodatne informacije, javi nam se za besplatno savetovanje na info@viacademica.com i poslaćemo ti predlog termina.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

IED scholarships
IED scholarships
Study in Italy
Administrator