prednosti i mane studiranja preko interneta - mane

Blended programi – rešenje za COVID-19 situaciju

Svi svetski univerziteti zbog pandemije su se našli pred sasvim novom situacijom. Tekuća akademska godina završava se online, ali istovremeno se nude novi sistemi podrške i programa. Da li je prvi semestar u akademskoj 2020/2021. biti online, da li će se nastava odvijati na kampusima i šta studenti mogu da očekuju kada je u pitanju polazak na studije u inostranstvu?

Via mentori istražuju kako će univerziteti organizovati nastavu na početku sledeće akademske godine.

Univerziteti su još uvek u procesu definisanja preciznih planova i smernica za početak semestra u septembru: da li će biti online, da li će biti na kampusu ili će studenti moći da biraju opciju u zavisnosti od situacije u kojoj se nalaze. Međutim, većina će obezbediti online nastavu uz mogućnost boravka na kampusu. Studenti koji ne budu mogli da dobiju vizu imaju mogućnost da prvi semstar urade online.

Italija je prva zemlja koja je bila primorana da nastavu prebaci na digitalne platforme, ali večila većina univerziteta još uvek nije zvanično saopštila da li će prvi semestar biti isključivo online ili će biti i drugih opcija. Za sada nam je jedino Univerzitet Sapienza iz Rima potvrdio da će nastava u prvom semestru u potpunosti biti online, i da će se studenti vratiti na kampus u martu 2021. dok je Univerzitet John Cabot iz Rima saopštio da će nastava biti na kampusu.

Konačne odluke donose se u skladu sa preporukama vlade svake zemlje, ministarstvima obrazovanja, prosvete i inostranih poslova. U svakom slučaju, optimalno rešenje na većini univerziteta je “blended learning” odnosno da bude parcijalno od kuće i parcijalno na kampusu kako bi se osiguralo zdravlje studenata.

Svi univerziteti garantuju isti kvalitet nastave i putem interneta i na kampusu, tako da nema bojazni da će budući i generalno inostrani studenti biti na gubitku. Blended learning svakako će postaviti nove izazove, ali će sigurno i doneti brojne benefite.

Bez obzira na okolnosti, univerziteti rade u interesu studenta i unapred se spremaju za sve moguće scenarije kako studenti ne bi bili na gubitku. Za novosti i aktuelnosti možete pratiti sajtove univerziteta ili nam pisati na info@viacademica.com.

Ukoliko vas zanima da saznate više o studijama i stipendijama u inostranstvu, napišite nam upit putem sledeće kontakt forme i naši mentori će vam odgovoriti u nakraćem mogućem roku.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
prednosti i mane studiranja preko interneta naslovna
Administrator