5 razloga zašto studirati u Španiji

Sa predivnim plažama, kosmopolitskim gradovima i bogatom kuhinjom, Španija je savršena destinacija za studente koji žele da iskuse život i studije u inostranstvu. Bilo da studiraš u Madridu, Barseloni, Valensiji ili u nekom manjem gradu, imaćeš priliku da istražiš neverovatnu raznolikost zemlje, da naučiš jezik, učestvuješ u jedinstvenim kulturnim događajima i, što je najvažnije, da otkriješ novi način života.

U nastavku teksta saznaj više o tome zašto je Španija među najpopularnijim destinacijama za međunarodne studente!

1. Poznati univerziteti i programi na engleskom jeziku

Španija je odličan izbor za studente koji traže kvalitetno visoko obrazovanje, jer su njeni univerziteti visoko poštovani širom sveta. Španija je poznata kao savršena destinacija za međunarodne razmene, ali je ova reputacija izbledela poslednjih decenija zbog velikog broja studenata koji se svake godine odluče da završe celookupne studije u ovoj zemlji.

Španske institucije nude širok spektar kurseva u mnogim oblastima, od biznisa i ekonomije do inženjeringa i medicine, a sve više nude i programe na engleskom jeziku. Neki od naših partnerskih univerziteta u Španiji su: Universdidad Europea, EU Business School, UCAM – Catholic University of Murcia, University CEU San Pablo, EAE Business School, Universitat Politècnica de València (UPV), Universidad Internacional de Valencia, LCI Barcelona.

2. Prirodni vitamin D

Španija je poznata po svojoj sunčanoj klimi i dugim danima. Sa više od 2.800 sati sunca godišnje, Španija je jedna od najsunčanijih zemalja u Evropi. Iako klima varira od regije do regije, vreme u ovoj zemlji je generalno blago i prijatno, sa vrućim letima i umerenim zimama.

Severne regije imaju hladniju temperaturu tokom cele godine, pa su odlične za one koji više vole zimske aktivnosti. Za one koji uživaju u višim temperaturama, mediteranska obala je savršen izgovor da provedu više vremena na plaži.

3. Pristupačne cene

Španija je jedna od najpristupačnijih zemalja u Evropi za međunarodne studente.

Studenti se uglavnom odlučuju na jeftinije opcije smeštaja poput studentskih domova ili deljenih stanova. Pored toga, postoje mnoge besplatne ili pristupačne aktivnosti kao što su posete lokalnim parkovima i plažama, istraživanje brojnih kulturnih znamenitosti zemlje, prisustvovanje događajima i festivalima, ali i mnogobrojni popusti koje nude studentske asocijacije.

Za one koji vole da izlaze, Španija takođe ima jedno od najboljih rešenja. Tapasi su obično manji obroci koji se dele među prijateljima, i obično su mnogo jeftiniji od naručivanja pojedinačnih obroka. Takođe, često se prave sa svežim, lokalnim sastojcima, pa su odličan način da uživate u kvalitetnoj hrani bez prevelikog opterećenja budžeta.

4. Mediteranski način života

Uživanje u životu, življenje u sporijem ritmu i fokusiranje na važne stvari jesu odlike mediteranskog načina života.

To uključuje postizanje ravnoteže između posla i slobodnog vremena, zdravu ishranu sa vežbanjem, provođenje vremena sa prijateljima i porodicom, istraživanje prirode i vreme za opuštanje i relaksaciju. Studenti lako mogu usvojiti ovaj mindset. Počni sa šetnjom u parku, kuvanjem zdravih obroka, i uskoro će i ova rutina postati deo tebe.

Mediteranska ishrana se smatra jednom od najzdravijih dijeta na svetu. Hrana je sveža, jednostavna i puna ukusa, pa je odličan izbor za studente koji žele da ostanu zdravi tokom studiranja u inostranstvu.

5. Usavrši španski jezik

Iskoristi priliku da naučiš jedan od najrasprostranjenijih jezika sveta i dodaš još jednu važnu stavku u svom CV-ju!

Iako postoji veliki broj studijskih programa na engleskom jeziku na univerzitetima u Španiji, iako možeš lako živeti u velikim gradovima sa samo malo znanja španskog jezika, nemoj propustiti priliku da vežbaš španski jezik. Većina univerziteta nudi kurseve španskog jezika, a mnogi čak organizuju specijalne susrete i igre posvećene učenju jezika. Pored toga, u celoj zemlji postoji mnoštvo jezičkih škola i privatnih nastavnika specijalizovanih za podučavanje španskog jezika.

Zakaži savetovanje i pronađi idealan program u Španiji!

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA