Milano

5 razloga zašto studirati u Milanu

Brojni su razlozi zbog kojih naši studenti sve češće biraju Italiju kao svoju studentsku destinaciju: izuzetna kuhinja, ljubazni ljudi i bogata istorija. Kao modna prestonica Italije, Milano je kulturno raznovrsna metropola sa živahnom energijom mladih, prožetom tradicionalnim italijanskim šarmom. Sa brojnim atrakcijama koje treba otkriti, Milano je idealna destinacija za studente koji žele da studiraju u inostranstvu. A ovo su samo neki od razloga zašto je Milano idealna destinacija za tebe!

1. Izvrsno i pristupačno obrazovanje: Milano je dom najboljim univerzitetima u Italiji

U Milanu su sedišta 14 univerziteta, koji imaju preko 200 programa, a čak njih 5 je visoko rangirano na QS svetskom rangiranju univerziteta u 2023. godini! Tu spadaju i naši partneri: Politecnico di Milano, za inženjerske nauke, dizajn i arhitekturu, i Bocconi, za ekonomske i biznis studije.

2. Centar umetnosti i kulture

Milano nije samo Duomao i dvorac Sforza. Sa svojom istorijom dugom 2600 godina, nećete vam biti dosadno u ovom gradu! Ovo je grad umetnosti, mode i dizajna. Svakog meseca se širom grada održavaju izložbe međunarodnih umetnika, predstave i koncerti u pozorištima, dvoranama i Teatro alla Scala. Ovo je grad parkova, a u parku Sempione možeš i da zaboraviš da se nalaziš u najvećoj metropoli u Italiji!

3. Student-friendly grad

Zbog velikog broja univerziteta, Milano ima najveću zajednicu internacionalnih studenata u Italiji. Srešćete nove ljude svaki dan i učiti o njihovim različitim kulturama! Najbolje četvrti za studente su Navigli, zbog jeftinih barova, Porta Venezia, zbog živahnog noćnog života, i Città Studi, koji se nalazi u blizini većine univerziteta.

4. Grad pun života i zabave

Milano je grad pun života i dinamike koja nikada ne staje i nudi sadržaj 24 dana dnevno, tokom cele godine. Milano je spoj istorijske kulturne baštine i modernog sveta: ovde možete birati između kulturnih događaja, šopinga, odlaska na aperitivo u najmodernije barove, itd. Noćni život u Milanu je još jedan od razloga zašto studenti biraju ovo mesto za studije. Delovi grada Navigli, Moscova i Porta Venezia puni su barova i klubova gde možete izaći sa svojim prijateljima.

5. Odličan javni prevoz

Milano je poznat kao najefikasniji grad u Italiji, iako ćete naići na dosta saobraćaja i gužve. Kako bi obezbedio ovu efikasnost, grad se oslanja na odličnu mrežu javnog prevoza koja vas dovodi svuda jeftino, brzo i lako! Mladi i studenti imaju popuste na metro, autobuse i tramvaje.

Prevoz obično staje noću tokom radne nedelje, ali tramvaji i autobusi rade celu noć vikendom.

Milano

Počni svoje istraživanje tražeći svoj program u Milanu na sajmu STUDY IN ITALY, koji se održava 3. februara u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu!

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA