Italija

10 razloga zašto je Italija najčešći izbor naših studenata

Via Academica svake godine pomogne stotinama studenata da ostvare svoje snove i upišu se na željene univerzitete u inostranstvu, a kod više od polovine njih, Italija se nalazi na samom vrhu liste želja.

Prenosimo ti neke od razloga zašto je Italija već godinama najpopularnija destinacija za studije kod studenata sa Balkana.

Italija

1. Univerziteti širom Italije

Rim, Milano, Padova, ili možda Venecija? Velika je mogućnost da ćeš pronaći univerzitet u većini gradova u Italiji koji ti padnu na pamet. Svi ovi gradovi su dobar izbor i za studiranje u inostranstvu, a ne samo za lokalne studente, što nije uvek slučaj. Neke zemlje imaju samo nekoliko opcija, ali Italija ima mnogo univerziteta koji nude različite programe na engleskom jeziku. Izaberi Rim zbog njegove istorije, Veneciju zbog romantike, ili Milano zbog mode. U Italiji postoji grad za svaki tip osobe, kao što postoji i pasta za svačiji ukus!

2. Kvalitet obrazovanja

Italijansko obrazovanje besprekorno spaja tradiciju i inovacije, a studentima pruža čvrsto akademsko utemeljenje i dragoceno praktično iskustvo. Renomirani univerziteti udišu vekove znanja nudeći najsavremenije programe. Studije biznisa, inženjerstva, mode i dizajna samo su neki od mnogih oblasti dostupnih na institucijama u Italiji. Politecnico di Milano, Univerzitet u Padovi, Univerzitet u Bolonji samo su neki od svetski poznatih obrazovnih institucija koje su smeštene u Italiji.

3. Pristupačne školarine

Italija je odlična opcija za studente koji traže visokokvalitetno obrazovanje po pristupačnoj ceni, jer su školarine među najnižima u Evropi.

Pored toga, Italija nudi stipendije stranim studentima na italijanskim institucijama na osnovu finansijskog stanja porodice i zasluga tokom školovanja, tako da je moguće studirati i potpuno besplatno u Italiji!

4. Centar umetnosti i kulture

Italija je živo platno, puno umetnosti i kulture. U svakoj ulici, živopisnoj pijaci i lokalnom festivalu, otkrićeš oblik umetnosti jedinstven za svaku regiju.

Studenti koji dolaze u Italiju radi visokog obrazovanja imaju jedinstvenu priliku da učestvuju u bogatom kulturnom životu zemlje i proslave različite festivale koji se održavaju tokom godine. Kao student, možeš doživeti istoriju iz prve ruke, bilo da proučavaš arhitekturu u Rimu ili modu i dizajn u Milanu.

Italija
Italija

5. Izvrsna kuhinja

Jedna od najpoznatijih kuhinja na svetu je italijanska, a poznata je po svežini, jednostavnosti pripreme i dubini ukusa.

Tokom boravka u Italiji, kao student možeš probati široku paletu regionalnih specijaliteta, od pice i paste do sladoleda i espresa. Naučiti kako pripremati autentičnu italijansku hranu samo je jedna od mnogih životnih lekcija koje kao student u Italiji možeš dobiti.

6. Učenje jezika

Stranim studentima je lako dostupno učenje italijanskog jezika, zahvaljujući velikoj dostupnosti jezičkih kurseva na italijanskim univerzitetima. Našim studentima uglavnom lako ide usvajanje italijanskog jezika, tako da je ovo odlična prilika da stekneš znanje još jednog jezika, obogatiš svoj CV i povećaš šanse za dobijanje posla nakon studija.

7. Predivni pejzaži

Italija je jedna od najlepših i najraznovrsnijih zemalja na svetu. Od Alpa na severu do sunčanih obala na jugu, od blagih brežuljaka Toskane do stenovite obale Amalfi, pejzaži Italije su jednako raznovrsni kao i njeno kulturno nasleđe. Iskoristi svoje pauze između učenja i istraži slikovite planine, netaknuta jezera i mediteranske plaže.

8. Mogućnosti putovanja

Centralni položaj Italije čini je pogodnom bazom za proučavanje drugih država u Evropi. Studenti lako mogu putovati po ostatku Evrope. Mnogobrojne niskotarifne i jednostavne opcije prevoza u Evropi olakšavaju putovanje po celom kontinentu.

Rim, Firenca i Venecija samo su neki od mnogih prelepih gradova Italije, bogati istorijom i kulturom, te su divne vikend destinacije.

Italija
Italija

9. Poslovne prilike

Italija je više od kulturnog epicentra; to je i globalno poslovno središte. Prakse tokom studija na italijanskim univerzitetima pružaju studentima priliku da steknu profesionalno iskustvo. Mnoge strane kompanije i organizacije uspostavile su baze u Italiji, tako da studenti koji tamo studiraju imaju izvrsne prilike za proširenje svojih profesionalnih mreža.

10. Gostoprimstvo i prijateljska atmosfera

Ljudi iz celog sveta dolaze u Italiju zbog ljubaznosti i gostoprimstva lokalaca. Italija ima sposobnost da zagrli sve one koji odluče da je posete i žive u njoj, a jedna od osobina koje Italijane čini gostoljubivim narodom jeste osmeh! Pozitivan odnos prema životu i prema novim susretima, sjaj i sposobnost stvaranja prijateljstava i razumevanje prema ljudima iz celog sveta.

Od kolevke umetnosti do samog vrha inovacija, šarm Italije leži u njenoj sposobnosti da iznenadi i inspiriše. Zašto, dakle, ne prihvatiti neočekivano i krenuti na obrazovnu avanturu u ovoj živopisnoj zemlji? Počni svoje putovanje tražeći svoj program u Italiji na sajmu STUDY IN ITALY, koji se održava 3. februara u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu!

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA