Turizam i ugostiteljstvo
Prosečna plata: $ 25 – 129,000/godišnje
Top zanimanja budućnosti: No. 10
Posebno tražene oblasti specijalizacije: menadžeri hotela, spa menadžeri, menadžeri kazina, kuvari

studije turizam ugostiteljstvo via academica

TURIZAM I UGOSTITELJSTVO smatra se neprestano rastućom privrednom granom, posebno uzimajući u obzir napredak, niske cene i brzinu prevoznih sredstava koja su danas na raspolaganju svakom čoveku. Potreba za kvalifikovanom radnom snagom u ovoj oblasti raste skoro 8% godišnje, a nove tehnologije stvaraju mogućnosti za kreiranje novih pozicija u ovoj oblasti. Konkretan je primer sve veća tražnja za tzv. spa menadžerima, osobama koje pored znanja iz oblasti sporta i nege tela, imaju i konkretne menadžerske sposobnosti, veštine prodaje i brige o klijentima.

Ova oblast uključuje vrlo širok spektar potrebnih stručnjaka i njihovih mogućnosti za ostvarivanje karijere i napredovanja. Profitabilni turistički i ugostiteljski objekti najviše pažnje danas posvećuju uslugama i zadovoljstvu samih klijenata, što u doba velike konkurencije, otvara mogućnost obrazovanim i sposobnim menadžerima u turizmu i ugostiteljstvu da iskažu svoje potencijale. Osobe koje imaju diplomu iz ove oblasti, po pravilu, uvek dobijaju bolje poslove, nego oni koji se nisu školovali za turizam i ugostiteljstvo.

POTENCIJALNA ZANIMANJA NAKON STUDIJA TURIZMA I UGOSTITELJSTVA

Oblast Pozicija
MENADŽMENT Menadžer hotela: menadžer operacija, menadžer nekretnina, menadžer facilitator, ketering menadžer, menadžer ljudskih resursa; Menadžer restorana: menadžer kvaliteta, menadžer bezbednosti, strateg izrade menija, proizvodnja i usluga hrane; Generalni menadžer, Menadžer konferencija i seminara, Menadžer sporta i rekreacije, Spa menadžer, Menadžer u ekoturizmu
DOGAĐAJI Vođa operacija, Organizator rezervacija, Prodaja, Organizator događaja, Planer putovanja, Menadžer zabavnih parkova i animatora, Menadžer konferencijskih dešavanja, Menadžer kazina, Menadžer u avioindustriji i ostalim vidovima transporta, Menadžer pozorišta i muzeja, Menadžer kulturnih dobara, Menadžer sportskih događaja i dešavanja, Menadžer dečjih aktivnosti, Menadžer sajmova, Organizatori koncerata i turneja
MARKETING I PRODAJA Pisanje projekata, Istraživanje tržišta, Menadžment društvenih mreža, Novinarstvo, Prodaja, Odnosi sa javnošću, Reklamna industrija, Promocija, Media planiranje i razvoj, Organizator turneija, obilazaka prirodnih atrakcija i kulturnih dobara.

GDE STUDIRATI?

1) BSc in International Tourism and Leisure Industries, University of Bologna

2) BA in Hospitality and Events Management, SHMS Swiss Hotel Management School

3) BA in International Leisure and Events Management, NHTV Breda University of Applied Sciences

4) BA in Hospitality Business Management, César Ritz Colleges

5) BBA in Tourism and Hospitality Management, MODUL University Dubai

6) BA in Hospitality Management, BHMS – Business Hotel Management School Luzern

7) BA in Tourism and Catering, Budapest Metropolitan University

NARUČITE PERSONALIZOVANI SPISAK FAKULTETA I PROGRAMA

Naš ekspertski tim će samo za Vas izabrati idealne univerzitete i programe sa svim neophodnim informacijama o programima, iznosima školarina, stipendijama i dokumentaciji u skladu sa Vašim profilom, željama i finansijskim mogućnostima.

IZABRALI STE OBLAST STUDIJA? POGLEDAJTE PRAKSE I STAŽIRANJA KOJA MOŽETE DOBITI PREKO NAS

Jedna od odlika našeg metoda koji rezultira uspešnim upisom na željene studije u inostranstvu, jeste to što našim klijentima obezbeđujemo prakse i stažiranja u relevantnim kompanijama u oblasti budućih studija. Na taj način, mi gradimo Vaše profesionalne kapacitete i omogućavamo da obogatite svoj CV, što Vam direktno povećava šanse za upis na željeni Univerzitet i dobijanje stipendije.

Administrator

Leave a comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.