Želite da studirate i živite u Milanu, centru mode i biznisa?

Izabrali ste da studirate na engleskom ili italijanskom jeziku?

Želite da se nakon studija brzo i dobro zaposlite?

Ukoliko su sva tri odgovora DA, nastavite da čitate.

Univerzitet Cattolica del Sacro Cuore iz Milana je upravo univerzitet kakav ste zamišljali za studiranje u Italiji – tradicionalna, prelepa zgrada u centru grada Milana će vas ostaviti bez daha svojim izgledom, na svakom koraku osećaćete taj duh generacija i generacija studenata koji su se upravo ovde akademski oblikovali i promenili Italiju i svet kakav danas znamo, i inovativnost i puls današnjice koji ćete osećati na predavanjima, u kontaktu s profesorima i drugim studentima iz celog sveta. Znanje koje steknete ovde, u Milanu na Univerzitetu Cattolica, moći da primenite čime god da odlučite da se bavite nakon studija i otvorite mnoga vrata što se tiče buduće karijere.

Matteo Magnani, predstavnik Univerziteta Cattolica del Sacro Cuore za naš region, i naš bliski saradnik, u nekoliko reči objašnjava zašto je upravo ovaj univerzitet pravi izbor za vas.

Zašto je upravo ovaj univerzitet pravi izbor za vas!

Univerzitet Cattolica del Sacro Cuore nudi

TRADICIJU

Univerzitet je osnovan 1921. godine u Milanu. Italijanska vlada je 1924. godine akreditovala ovaj Univerzitet i njegove diplome su postale zvanično priznate kako u Italiji, tako i u čitavom svetu. Università Cattolica je tokom svoje duge istorije obrazovala mnoga velika imena Italije, ali i čitave Evrope. Hiljade diplomaca ovog Univerziteta su poznati akademici, političari, pravnici, profesori, intelektualci, preduzetnici, novinari, pisci i izdavači, čak i poglavari rimokatoličke crkve. Svi oni su, u svakom smislu, doprineli građenju reputacije ovog Univerziteta u Italiji, ali i u čitavom svetu.

VISOKU RANGIRANOST

Univerzitet Cattolica je rangiran u top 200 univerziteta na svetu za čak 10 različitih studijskih disciplina prema svetskoj QS listi. Ovo je najviši rezultat jedne institucije u celoj Italiji što se tiče univerzitetskog obrazovanja, što jasno stavlja do znanja da se na ovom Univerzitetu akcenat stavlja na ulaganje u nastavni program, istraživanja i zapošljivost nakon studija. Najbolje rangirane studije na ovom Univerzitetu su upravo studije medicine što jasna stavlja do znanja o kakvoj instituciji govorimo.

ZAPOŠLJIVOST

Cattolica je na 76. mestu u svetu po zapošljivosti studenata prema poslednjem istraživanju. Multidisciplinarni nastavni program je koncipiran tako da prati korak sa potrebama tržišta rada i da odgovara zahtevima današnjice za sveobuhvatnim visokim obrazovanjem s jedne strane i osposobljenošću za rad odmah nakon studija s druge strane. Sve veći broj programa na engleskom jeziku svedoči visokoj rangiranosti ovog Univerziteta među internacionalnim studentima iz celog sveta. Reputacija ovog Univerziteta među poslodavcima je poznata dok Cattolica beleži visok skor gotovo za sve studijske oblasti, pogotovo za studije Biznisa i Ekonomije, Medicine i Političkih nauka.

IZBOR PROGRAMA NA ENGLESKOM JEZIKU

Pored preko 200 programa na italijanskom jeziku, Cattolica nudi programe osnovnih studija, master studija, specijalističke programe i letnje škole na engleskom jeziku sa akcentom na studije ekonomije, biznisa, menadžmenta, političkih nauka, poljoprivrede i medicine. Izbor programa na engleskom jeziku pogledajte na linku.

FENOMENALNU LOKACIJU

Studiranje u Milanu, pored draži da ste u centru mode i biznisa Evrope, predstavlja još jedan benefit ako se odlučite za Univerzitet Cattolica del Sacro Cuore, koji svoje kampuse ima u samom centru Milana. Velike svetske firme, korporacije, investitori nalaze se upravo u Milanu. Laka dostupnost Milana ostalim Evropskim metropolama predstavlja izuzetnu prednost što se tiče kontakata i povezivanja ljudi i biznisa. Cattolica se nalazi upravo u centru ovog predivnog grada na severu Italije. Do Milana lete redovne linije iz skoro svih glavnih gradova Balkana, a postoje i low cost linije što vam dodatno olakšava povezanost sa kućom i porodicom.

POVOLJNU CENU STUDIJA I STIPENDIJE

U poređenju sa drugim evropskim i svetskim destinacijama, univerzitet Cattolica obzirom na svoju reputaciju i rangiranost, ima izuzetno povoljne cene programa osnovnih i master studija. Takođe, naši studenti uglavnom dobijaju i stipendije i umanjenja školarine. Shvatićete ubrzo da je ovo ulaganje najmanje moguće za sve ono što ćete dobiti studiranjem na Univerzitetu Cattolica i životom u Milanu.

KAKO VAM VIA ACADEMICA MOŽE POMOĆI DA UPIŠETE PROGRAM NA CATTOLICA UNIVERZITETU

Ukoliko se odlučite da aplicirate na neki od programa na engleskom ili italijanskom jeziku na Univerzitetu Cattolica del Sacro Cuore Via Academica Vam može pomoći da vam ova procedura apliciranja bude bez stresa i da budete pripremljeni za sve što bi Vam pri apliciranju moglo zatrebati. Mi vam nudimo sledeće:

Savetujemo vas pri izboru studijskog programa. Nakon procene kandidata koja se vrši pri savetovanju 1 na 1 sa mentorom naš tim mentora će Vam dati jasnu sliku koji je to program za vas idealan i na kome imate najveće šanse za upis. Takođe, možemo Vam upriličiti Skajp razgovor sa profesorima sa Cattolica Univerzitetima kako bi iz prve ruke dobili informacije o programu studija.

U okviru mentorskog paketa pomažemo Vam u izradi CV-ja i Motivacionog pisma za potrebe apliciranja. CV koji vam mi izrađujemo kasnije možete dopunjavati i koristiti za apliciranje na poslove, stažiranja, letnje škole, seminare i konferencije svuda po svetu.

Svi studenti koji apliciraju preko Via Academica imaju mogućnost da tokom studija dobiju stažiranje i praksu u Impact Hub Milano i brojnim kompanijama koje rade u okviru njega. Mi brinemo o Vašoj budućnosti i nakon upisa na željene studije!

Dajemo Vam spisak dokumenta koji su neophodni da biste uspešno aplicirali, pružamo vam podršku pri prikupljanju dokumentacije i umesto Vas šaljemo online aplikaciju za studijski program po Vašem izboru.

Sa Vama apliciramo za stipendiju i pomažemo vam da na što atraktivniji način predstavite svoj studijski profil kako biste povećali šanse za dobijanje iste. Obzirom da je Cattolica naš partnerski Univerzitet mi imamo informacije iz prve ruke šta je to potrebno ispuniti da bi se stipendija dobila.

Apliciranje na studijski program se naplaćuje 75 EUR za inostrane studente. UKOLIKO APLICIRATE PREKO NAŠE AGENCIJE OSLOBOĐENI STE OD PLAĆANJA OVE APLIKACIONE TAKSE.

Specijalna ponudu za sve koji žele da apliciraju na Univerzitet Cattolica del Sacro Cuore putem Via Academica kompanije

Za sve one koji žele da apliciraju na neki od programa Univerziteta Cattolica del Sacro Coure Via Academica nudi:

  • Savetovanje sa mentorom 1 na 1 za upis studija na Univerzitetu Cattolica POTPUNO BESPLATNO. Ova usluga se inače naplaćuje 3000 rsd i radi se procena kandidata za apliciranje na studije a dobijate i niz informacija neophodnih za upis studija u inostranstvu.
  • Besplatno dobijate i vaučere za popuste za pripremu sertifikata jezika, testova znanja i popust na usluge sudskog tumača za prevod dokumentacije.
  • Spisak dokumentacije potrebne za stipendiju i Via Academica vodič za studije u inostranstvu.

Popunite kratak formula pritiskom na dugme PRIJAVA ispod i ostvarite pravo na besplatno savetovanje sa mentorom u cilju upisa studija na Cattolica Univerzitetu u Milanu!