IZABERITE STUDIJE PO SVOJOJ MERI

AKADEMSKA I PROFESIONALNA ORIJENTACIJA

Ukoliko još uvek niste odlučili oblast Vaših budućih studija, a voleli biste da studirate nešto što će Vam se isplatiti, za šta ste talentovani i što ćete raditi sa elanom i uspehom, predlažemo Vam da dođete kod nas na Akademsku i profesionalnu orijentaciju

ŠTA JE?

Ova usluga je koncipirana kao kompletna akademska i profesionalna orijentacija i izrada tvog ličnog karijernog projekta uz pomoć stručnog mentora. Orijentaciju vode mentori sa dugogodišnjim iskustvom u akademskom savetovanju i visokoškolskom obrazovanju. Prilikom Akademske i profesionalne orijentacije, Via Academica koristi metod dubinskog intervjua: kroz niz pažljivo formulisanih pitanja i vežbi čiji je cilj da, uz pomoć Via mentora, dođeš do ključnih odgovora, razbistriš svoje ideje i želje, koncipiraš svoj akademski i profesionalni put, i definišeš šta je sve potrebno da uradiš kako bi ostvario/ostvarila svoj cilj.

ZAŠTO JE VAŽNA?

Profesionalna odluka jedna je od najvažnijih i zato joj ne treba pristupiti olako. Potrebno je da se detaljno informišeš o vrstama srednjih škola i fakulteta, kao i smerovima i predmetima koji se izučavaju tokom studija. Svako zanimanje traži određeni sklop ličnosti, sposobnosti i veština presudnih za uspeh u toj oblasti rada. Zato bi trebalo da dobro upoznaš svoja interesovanja i sklonosti, a naša orijentacija ti u tome mnogo pomaže. Ako ne želiš da trošiš svoje vreme i novac, savetujemo da uradiš akademsku i profesionalnu orijentaciju.

KOLIKO TRAJE?

Naš posebno razvijen i testiran metod ne zahteva da satima odgovaraš na pitanja i radiš psihološke testove. U 90 minuta tvoj lični mentor vodi razgovor uz pomoć otvorenog upitnika koji se zasniva na tvom prethodnom formalnom i neformalnom obrazovanju, interesovanjima, odnosu sa ljudima, željama, snovima i ličnim očekivanjima od budućeg posla i karijere.

KAKO FUNKCIONIŠE?

Akademsku i profesionalnu orijentaciju sa mentorom je moguće uraditi lično, dolaskom u naše prostorije u centru grada u Takovsku 12, 1. sprat ili preko interneta, ukoliko nisi u mogućnosti da dođeš. Termin možeš zakazati na telefon +381 66 236 436 ili putem mejla info@viacademica.com.

REZULTAT?

Nakon orijentacije, mentor piše izveštaj koji sadrži detaljan opis tvog profila ličnosti, studijske oblasti i okruženja koja ti najviše odgovara, potencijalna zanimanja, kao i predloge konkretnih programa u inostranstvu. Prilikom pisanja izveštaja Via mentori vode računa o interesovanjima, potencijalima, željama kandidata, ali i o potrebama tržišta rada i zanimanjima budućnosti. Rok za slanje izveštaja je 10 radnih dana.

REŠI SVE NEDOUMICE!

Akademska i profesionalna orijentacija pruža odgovor na ključna pitanja koja se tiču izbora budućeg zanimanja i studija koje bi trebalo da pohađaš. Neka od tih pitanja su sledeća:

 • Za koju oblast sam talentovan/a i koja su to zanimanja koja mi najviše odgovaraju?
 • Koje su moje “jake” i “slabe” strane?
 • Šta mi nikako ne leži, a u gde bih dao/la svoj maksimum?
 • Koji su moji lični prioriteti i očekivanja od budućeg posla/studija?
 • Šta i gde bi trebalo da studiram da bih ostvario svoju uspešnu karijeru u toj oblasti?
 • Koje su moje realne mogućnosti da upišem taj fakutlet i da li postoje neke alternative i ostale opcije?
 • Imam višestruka interesovanja i uspešan/na sam na različitim poljima. Da li je to dobro ili loše?
 • Kako da izaberem šta mi je prioritet ako podjednako volim i jezike, muziku, matematiku i biologiju?

KOLIKO KOŠTA?

Cena Akademske i profesionalne orijentacije je 9.900 RSD (85 EUR).

BONUS

Uz izveštaj u zavisnosti od profila kandidata možeš besplatno da dobiješ:

 • Pregled oblasti studija koje ti najviše odgovaraju,
 • Listu potencijalnih zanimanja, pozicija i mogućnosti za zaposlenje koje imaš nakon završetka studija,
 • Primer studijskog programa iz oblasti studija koja ti najviše odgovara,
 • Listu potencijalnih master programa i specijalizacija koje je moguće pratiti nakon osnovnih studija iz oblasti koja ti najviše odgovara.

POGLEDAJTE NAŠE MENTORSKE PAKETE

Paketi omogućavaju da uštedite i do 50%

girl-1-1