Poseta Univerzitetima u Italiji – April 2018.

Kada budući studenti odlučuju o svom akademskom putu, obično se prvenstveno misli na studijski program koji će izabrati. Ovo je veoma važna odluka i treba joj posvetiti vremena i pažnje, a svakako je najbolje da uradite profesionalnu orijentaciju pre nego što krenete u pripreme za buduće studije, pošto je to svakako osnovni korak kada je vaša karijera u pitanju. Ako upisujete studije u matičnoj zemlji jasno je da ako želite da studirate recimo ekonomiju upisujete studije ekonomije u svom rodnom gradu, ili odete u prestonicu i upišete te studije. Ali, ukoliko ste razmišljali o studijama u inostranstvu nije dovoljno da samo odlučite “upisujem ekonomiju, biznis, menadžment, medicinu…” već je potrebno odabrati i zemlju studija. Ako ste i došli do nekog suženja izbora na određenu zemlju, ipak u svakom većem gradu postoje univerziteti, privatni ili državni, koji nude program koji biste vi mogli da studirate.

Kako izabrati koji univerzitet u inostranstvu da upišete i na koji način da odlučite koji vam se koncept studija najviše sviđa?

Jedan od odgovora jeste internet – odete na sajt univerziteta, pogledate studijski program i predmete koje ćete pohađati, rangiranost, prednosti i mane…Ali, da li je to dovoljno? U radu sa velikim brojem studenata koji su prošli kroz naše mentorske procese, a i sa onima koji nisu, shvatili smo da je veoma bitno da se studenti upoznaju sa institucijom na kojoj će provesti narednje 3 ili 4 godine svojih akademskih studija. Važno je da vide grad u kome će studirati, da porazgovaraju sa studentima koji već pohađaju neki od programa tog univerziteta, da upoznaju neke od profesora, pogedaju kampus, lokaciju, čime univerzitet raspolaže od pomoćnih objekata. Ranije je to bio dosta komplikovan poduhvat, i retki su se odlučivali da posete svoje buduće univerzitetet u inostranstvu. Ali to više nije slučaj! Via Academica po prvi put odganizuje upravo putovanje gde će se budući studenti upoznati sa četiri najpopularnija i najbolja univerziteta u ItalijiUniverzitetom Ca’ Foscari iz Venecije, Univerzitetom Bocconi i Univerzitetom Cattolica iz Milana i Univerzitetom Bologna iz Bolonje.

Kako ova poseta funkcioniše?

Ukoliko ste zainteresovani za studije u Italiji, možete se prijaviti za posetu gorepomenutim univerzitetima i pridružiti se našoj grupi studenata za koje će posete biti organizovane. U toku petodnevne posete za studente koji se budu prijavili biće organizovan autobuski prevoz minibusom koji je 2017.godište, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* u Lido di Jesolu, Milanu i Riminiju sa ukjučenim doručkom, zvanične posete univerzitetima koji će za našu grupu pripremiti poseban program predstavljanja studijskih programa univerziteta, kao i turu po kampusu i upoznavanje, imaćemo priliku da sretnemo i studente koji su već upisali jedan od ovih univerziteta i da sa njima razgovaramo u neformalnoj atmosferi. A imaćemo priliku i da popijemo kapućino u centru Milana na trgu Duomo, da uživamo u sunčanoj Bolonji i plažama Riminija i da obiđemo Trg Svetog Marka u Veneciji, a neki se možda i provozaju gondolom!

POLAZAK je 24. aprila iz Beograda u 21h sa parkinga ispred Sava centra, 22.30 iz Novog Sada kod Lokomotive (ukoliko budemo imali putnike iz Bosne i Hercegovine dogovorićemo i njihovo vreme i mesto pridruživanja grupi).

POVRATAK 28. aprila u jutarnjim satima.

CENA 260 (uplatu možete izvršiti po potvrdi vašeg mesta u grupi)

MAKSIMALAN BROJ PUTNIKA – 15

Zašto bi trebalo da se prijavite i posetite najbolje univerzitete u Italiji:

 • Italija je zemlja sa najvećim brojem programa na engleskom jeziku i ovaj trend vremenom raste
 • Italija je kolevka Bolonjskog sistema obrazovanja i nudi trendove u obrazovanju koji se usvajaju u ostatku sveta
 • Univerziteti koje posećujemo su jedni od najbolje rangiranih univerziteta na svetu po raznim parametrima, neki od najbitnijih su zapošljivost studenata nakon studija
 • Imaćete priliku da sami na licu mesta izaberete na koje ćete univerzitete aplicirati, da li je to ono što želite – ipak, to su 3 ili 4 naredne godine vašeg života!
 • Pričaćete sa studentima koji već studiraju na univerzitetima koje posećujemo, da čujete njihovo iskreno mišljenje, savete i preporuke
 • Imaćete priliku da razgovarate sa profesorima, admission office i international office zaposlenima koji vam mogu objasniti procedure, šta je to što oni traže od studenata, a samim tim i povećati vaše šanse za uspešan upis studija na željenom univerzitetu!
 • Upoznaćete još 15 svojih vršnjaka koji su se odlučili za studije u Italiji. Možda vam neki budu cimeri, novi najbolji prijatelji ili potencijalne simpatije 🙂
 • Posetićete prelepu Italiju u najlepše doba godine – PROLEĆE!

Ukoliko i dalje niste sigurni – pozovite nas i pitajte šta god da vas interesuje u vezi sa putovanjem, bićemo srećni da vam pomognemo da donesete pravu odluku! Naš broj 066/236436 je stalno otvoren za vaše upite.

I to nije sve – oni koji žele da posete neki drugi univerzitet i to – Univerzitet Politecnico di Milano, Institutio MarangoniIULM University, Milano Fashion Institute, University of Milan, IED- Instituto Europeo di Design, University Bicocca Milano imaće priliku na upit da posete i ove prestižne univerzitete u Milanu!

Ukoliko imate pitanja vezano za organizaciju putovanja u posetu univerzitetima u Italiji, popunite kratak upitnik ispod i odgovorićemo Vam u najkraćem roku.

  bologna-poseta univerzitetu u Bolonji Via Academica studije i stipendije u inostranstvu
  Administrator