Open Days – najbolji način da doneseš pravu odluku

Svi svetski univerziteti svake godine na proleće i na jesen pružaju mogućnost da se upoznaš sa njihovim studijskim programima kroz posetu kampusu, razgovore sa predstavnicima univerziteta i studentima ambasadorima koji će ti preneti svoje iskustvo!

To su Dani otvorenih vrata - Open days koji se održavaju i offline i online, a omogućavaju ti da dobiješ sve informacije i dragocene savete!

italija poseta univerzitetima via academica

Kako izgledaju Open Days?

Open Days ili Dani otvorenih vrata namenjeni su internacionalnim studentima koji su zainteresovani za osnovne i master studije na engleskom jeziku. Radi se o seriji prezentacija ili online predavanja, koje drže profesori i studenti koji su trenutno na studijama na tim institucijama. Na predavanjima možete čuti detalje o programima, ali i o drugim aspektima studentskog života kao što su finansiranje studija, stipendije, smeštaj, kao i dodatne opcije poput kurseva jezika, studentskih aktivnosti i praksi. Pored toga, čućete i praktične informacije kao što su uslovi za upis i aplikacione procedure za konkretne programe.

Bilo da se opredelite za offline ili online opciju, za Open days je potrebno da se registrujete i na mejl će vam stići instrukcije za naredne korake.

Zašto da prisustvujete?

Čak i u vreme kada putovanja nisu moguća, Open Days vam daju šansu da upoznate univerzitete iz svoje fotelje. Kako bi budući studenti dobili pravi uvid u iskustvo koje ih očekuje, ovakav događaj omogućava da čuju ljude koji su najrelevantniji da pričaju o univerzitetu, kako profesore tako i studente. Prezentacije daju uvid u to šta svaki program podrazumeva, kako je strukturiran i kako izgleda vreme koje se provodi u učionici ali i van nje. Imate mogućnost da postavljate pitanja i na taj način se dodatno informišete.

Neki naši partnerski univerziteti već su objavili datume za jesenje Dane otvorenih vrata.

marčetić
studiranje u belgiji via academica naslovna
IULM - International University of Language and Media - Milano - via academica
mentrorski proces via academica
studije psihologije na engleskom jeziku - tilburg

Burgundy School of Business - BSB

Očekuje se datum za jesen, a do tada možete se virtuelno prošetati kroz kampus ove biznis škole u Dižonu

Jedna od najboljih biznis škola u Francuskoj, sa kampusima u Dižonu, Lionu i Parizu. Ima osnovne studije iz menadžmenta na engleskom, ali i znatno veći izbor mastera među kojima je jedinstven Wine Management. 

Fontys University of Applied Sciences

Open days biće u novembru 2021. Očekujemo konkretne datume.

Univerzitet primenjenih nauka sa fokusom na praktična znanja i zanimanja budućnosti, kao što su informacione tehnologije, komunikacije, ekonomija, menadžment, ali i health professions (fizioterapija i radiologija).

Karel de Grote University of Applied Sciences

Online Open day 2. septembar 2021. od 16:00 do 20:00

Programi osnovnih studija na engleskom: Applied Computer Science, International Business Management, Multimedia & Creative Technologies.

IULM Univerzitet

20. novembar za osnovne i 27. novembar 2021. za master studije

Vodeći italijanski univerzitet za komunikacije, turizam i kreativne industrije

Ca' Foscari University of Venice

Očekujemo tačne datume za jesen 2021.

Univerzitet sa ubedljivo najpovoljnim studijama za inostrane studente koji nisu iz Evropske unije. Školarina je samo 1200 eura po godini, a postoje i mogućnosti za stipendije na osnovu uspeha. 

Tilburg University

6. novembar 2021. za osnovne studije, 20. novembar za master studije (oline)

#18 na svetu za studije Biznisa i Ekonomije; #100 u svetu za studije psihologije, a veoma dobar izbor za studente koji žele da žive u najrazvijenijem regionu Holandije. 

Business and Hotel Management School

od 18. do 19. novembra 2021. na kampusu

BHMS zainteresovanim studentima obezbeđuje smeštaj i hranu na svom kampusu u trajanju od 2 dana, dok studenti treba da obezbede prevoz. U okviru Open Days organizovane su brojne aktivnosti, ekskurzije, obilasci grada i okoline Lucerna. Zaista nezaboravno iskustvo!

Utrecht University

19. i 20. novembar za osnovne studije, a 13. oktobar za master studente (online)

Najstariji univerzitet u Holandiji, sa preko 100 mastera na engleskom jeziku. Inovativan, interdisciplinaran, internacionalan. Odgovoran prema društvu i životnoj sredini. 

Vrije University Amsterdam

5. i 6. novembar za osnovne studije, 7. decembar za master studije (online)

Visoko rangirani državni istraživački univerzitet, koji ima visoku zapošljivost i preduzetnički duh. Tri reči koje predstavljaju misiju univerziteta su održivost, preduzimljivost i raznolikost 

Kako vam Via Academica pomaže i u ovom koraku?

Via Academica je tradicionalno svakog proleća i jeseni organizovala posete univerzitetima u Holandiji, Austriji i Italiji, a sada pomaže budućim studentima i roditeljima da organizuju samostalne posete. Ova putovanja divan su način da upoznate univerzitete, kao i naše studente koji su već tamo i na licu mesta rešite sve nedoumice.

Dok putovanja opet ne budu sasvim moguća, preporučujemo vam da iskoristite sve prednosti virtuelnih Open Days, a Via mentori su tu za vas da vam olakšaju i ovaj korak. I u novim okolnostima, trudimo se da đacima, studentima i roditeljima pomognemo da donesu odluku koja je u njihovom interesu i za njihovu bolju budućnost.

O našim prethodnim putovanjima možete čitati u tekstu Zašto je poseta univerzitetu ključni korak do prave odluke, a mi vas pozivamo da iskoristite virtualne Open Days, da se informišete na vreme i da što pre počnete da pripremate aplikacije.

Za sva dodatna pitanja i besplatnu pomoć za apliciranje na naše partnerske univerzitete, možete nam pisati na info@viacademica.com. Tu smo da vam pružimo potrebnu podršku u svim fazama aplikacionog procesa.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

IED scholarships
IED scholarships
Study in Italy
Administrator