Open Days – najbolji način da doneseš pravu odluku

Svi svetski univerziteti ove godine pružaju mogućnost da se upoznaš sa njihovim studijskim programima kroz virtuelnu posetu kampusu, razgovore sa predstavnicima univerziteta i studentima ambasadorima koji će ti preneti svoje iskustvo!

U toku februara i marta naši partnerski univerziteti takođe organizuju virtuelne Open Days - Dane otvorenih vrata, gde na jednom mestu možeš dobiti sve informacije i dragocene savete!

italija poseta univerzitetima via academica

Kako izgledaju virtuelni Open Days?

Open Days ili Dani otvorenih vrata namenjeni su internacionalnim studentima koji su zainteresovani za osnovne i master studije na engleskom jeziku. Radi se o seriji live webinara najčešće preko aplikacije zoom, koje drže profesori i studenti koji su trenutno na studijama na tim institucijama. Na predavanjima možete čuti detalje o programima, ali i o drugim aspektima studentskog života kao što su finansiranje studija, stipendije, smeštaj, kao i dodatne opcije poput kurseva jezika, studentskih aktivnosti i praksi. Pored toga, čućete i praktične informacije kao što su uslovi za upis i aplikacione procedure za konkretne programe. Potrebno je da se registrujete i na mejl će vam stići instrukcije za naredne korake.

Zašto da prisustvujete?

U vreme kada putovanja nisu moguća, Open Days vam daju šansu da upoznate univerzitete iz svoje fotelje. Kako bi posetioci dobili pravi uvid u iskustvo koje ih očekuje na studijama, ovakav događaj omogućava da čujete ljude koji su najrelevantniji da pričaju o univerzitetu, kako profesore tako i studente. Prezentacije daju uvid u to šta svaki program podrazumeva, kako je strukturiran i kako izgleda vreme koje se provodi u učionici ali i van nje. Imate mogućnost da postavljate pitanja i na taj način se dodatno informišete.

Open Days u februaru i martu na našim partnerskim univerzitetima

karel de grote antverpen
mentrorski proces via academica

Fontys University of Applied Sciences iz Holandije

od 8. do 20. marta

Univerzitet primenjenih nauka sa fokusom na praktična znanja i zanimanja budućnosti, kao što su informacione tehnologije, komunikacije, ekonomija, menadžment, ali i health professions (fizioterapija i radiologija).

Burgundy School of Business - BSB

13. mart

Jedna od najboljih biznis škola u Francuskoj, sa kampusima u tri grada: Dižonu, Lionu i Parizu. Ima osnovne studije iz menadžmenta na engleskom, ali i znatno veći izbor master programa među kojima je jedinstven Wine Management. 

Karel de Grote University of Applied Sciences

6. mart, od 14h do 17h

Programi osnovnih studija koje možeš studirati na engleskom: Applied Computer Science, International Business Management, Multimedia & Creative Technologies.

IULM Univerzitet iz Milana

16. i 17. februar

Vodeći italijanski univerzitet za komunikacije, turizam i kreativne industrije

Ca' Foscari Univerzitet iz Venecije

22. februar – prezentacije programa osnovnih studija 

od 23. do 26. februara – prezentacije master programa po tematskim grupama 

27. februar- prezentacije studentskih servisa i stipendija

Open Days pre pandemije

Via Academica je tradicionalno svakog proleća i jeseni organizovala posete univerzitetima u Holandiji, Austriji i Italiji. Ova putovanja bila su divan način da upoznate univerzitete, kao i naše studente u inostranstvu koji vam mogu preneti svoje iskustvo.

Dok putovanja opet ne budu omogućena, preporučujemo vam da iskoristite sve prednosti virtuelnih Open Days, a Via mentori su tu za vas da vam olakšaju i ovaj korak. I u novim okolnostima, trudimo se da đacima, studentima i roditeljima pomognemo da donesu odluku koja je u njihovom interesu i za njihovu bolju budućnost.

O našim prethodnim putovanjima možete čitati u tekstu Zašto je poseta univerzitetu ključni korak do prave odluke, a mi vas pozivamo da iskoristite virtualne Open Days, da se informišete na vreme i da što pre počnete da pripremate aplikacije.

Za sva dodatna pitanja i besplatnu pomoć za apliciranje na naše partnerske univerzitete, možete nam pisati na info@viacademica.com. Tu smo da vam pružimo potrebnu podršku u svim fazama aplikacionog procesa.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

strane srednjoskolske diplome naslovna
univerzitet u ljubljani data science
Administrator