letnje škole 2021

Letnje škole 2021. ponovo otvaraju vrata inostranim studentima!

Naši partnerski univerziteti spremili su široku ponudu letnjih škola koje su odlična prilika da otkriješ koja je studijska oblast prava za tebe, kao i da upišeš studije godinu dana ranije i osiguraš svoje mesto

Naše mentorke preporučuju nekoliko univerziteta i besplatno ti pomažu da pošalješ prijavu

LUISS University: upiši studije godinu dana ranije i osiguraj svoje mesto na rimskom Bokoniju

Letnje škole ovog univerziteta mogu da se pohađaju online ili na predivnom kampusu u Rimu.

Traju po nedelju dana, a postoje dve smene. Rok za prijave je 10 dana pre početka kursa.

  • Od 21. do 25. juna letnji kurs je dostupan online ili na kampusu. Cena kursa je u oba slučaja ista, i iznosi 1400 eura. Ukoliko se odlučite za kurs na kampusu i želite i smeštaj, cena je ukupno 1600 eura.
  • Od 19. do 23. jula. kurs je dostupan samo na kampusu po ceni od 1200 eura bez smeštaja, iil 1400 eura sa smeštajem i hranom (doručak, ručak i večera) u studentskim domovima ovog univerziteta.

Kursevi je namenjen učenicima 3. godine srednje škole koji žele da kroz konkretno iskustvo provere da li žele da studiraju biznis, ekonomija, i društvene nauke.

Dodatna pogodnost je što imaju mogućnost da polože dodatni ispit i da se unapred upišu u na osnovne studije godinu dana pre standardnog upisnog roka.

barselona letnja škola

EU Business School: letnja škola biznisa u Barseloni za pamćenje

Ove godine EU Business School otvara svoj kampus u Barseloni za letnje škole, i to u dva termina: od 4. do 24. jula i od 1. do 21. avgusta 2021. Osmišljena je za srednjoškolce od 16 do 18 godina koji žele da studiraju biznis ili da provere da li je to najbolja karijera za njih, a pored toga da upoznaju kampus škole i Barselonu!

Predmeti i oblasti na kursu prilagođeni su potrebama srednjoškolaca: biznis menadžment, marketing ekonomija, komunikacija, pregovaranje, preduzetništvo, liderstvo, a mnogi od njih biće i predmeti na studijama. Časovi se održavaju pre podne, dok su popodneva rezervisana za razne ekskurzije i obilaske grada.

Školarina je €3,200 a ova cena obuhvata predavanje, knjige i materijale za učenje, početni kurs španskog, smeštaj u dvokrevetnoj sobi, sa doručkom, ručkom i večerom, zdravstveno osiguranje, sve aktivnosti koje škola podrazumeva (ekskurzije, sportske aktivnosti, posete kompanijama…) i podršku koja je svim učenicima na raspolaganju 24h.

Više o ovoj školi možete pogledati na ovom linku.

BHMS iz Lucerna: škola kulinarstva i hospitalitija

Ove godine škola će imati 3 termina: od 3. jula do 17. jula (2 nedelje) po ceni od 3490 švajcarskih franaka. Drugi termin je od 18. jula do 28. jula (1o dana) po ceni od 2350 franaka i treći od 27. jula do 7. avgusta, u istom iznosu, 2350 CHF. 

Ovo je jedinstvena prilika da divno provedeš dve nedelje u Švajcarskoj, stekneš nova znanja, veštine i poznastva sa vršnjacima iz celog sveta. Pored toga, letnja škola je odličan način da proveriš da li je oblast hotelijersva i kulinarstva baš ono što želiš da studirate. Učiš kroz zabavu, predavanja, posete muzejima i ekskurzije!

Ovaj program namenjen je učenicima od 15 do 18 godina koji žele da saznaju kako izgledaju studije hospitalitija kao i buduća zanimanja u ovom poslovnom sektoru.

U cenu škole ulazi: smeštaj u dvokrevetnim i višekrevetnim sobama, kao i obroke za dane trajanja škole, transfer od aerodroma do škole BHMS u Lucernu, seminare i radionice,ekskurzije van Lucerna, izdavanje sertifikata na kraju škole. Dodatni benefit ovog programa: Učenici koji nakon letnje škole upišu osnovne studije na BHMS, plaćaju školarinu koja je umanjena za iznos letnje škole!

letnji kursevi italija

Univerzitet u Padovi: kursevi italijanske istorije i kulture

Univerzitet u Padovi ove godine spremio je tri letnja kursa za zaljubljenike u italijansku istoriju i kulturu, koji žele da na licu mesta uče od italijanskih stručanjaka i prošire specifična znanja iz nekoliko oblasti. Ovo je spisak kurseva i periodi održavanja:

  • Italian fascism, history of a dictatorship: od 1. do 10. jula
  • Urban Culture and Politics in the Age of Giotto: od 6. do 17. jula
  • Science and Economy in the Age of Galileo: od 6. do 17. jula

Školarina za kurseve iznosi 150 eura, dok su kursevi besplatni studentima partnerskih univerziteta. Prijave su otvorene do 21. juna, a više informacija možete naći na ovom linku.

Možda je neka od ovih letnjih škola pravi način da doneseš odluku o studijama u inostranstvu. Za sve dodatne informacije i pomoć oko apliciranja, javi nam se na info@viacademica.com ili na +381 66 236436. Naše mentorke će ti besplatno pomoći da pošalješ aplikaciju, a dobijaš i besplatno savetovanje za sve naše partnerske univerzitete.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

studentska viza za nemačku - via academica
troškovi života po zemljama- via academica
studentska viza za ameriku
Administrator