letnje škole 2021

Letnje škole 2021. ponovo otvaraju vrata inostranim studentima!

Naši partnerski univerziteti spremili su široku ponudu letnjih škola koje su odlična prilika da otkriješ koja je studijska oblast prava za tebe, da proveriš da zaista želiš na studije u inostranstvu, kao i da odeš na kraće usavršavanje

Naše mentorke ti daju preporuke za nekoliko zemalja i univerziteta i besplatno ti pomažu da pošalješ prijavu

studije psihologije na engleskom_amsterdam

Vrije University Amsterdam: veliki broj dvonedeljnih kurseva

Naš novi partner u Holandiji, Vrije University Amsterdam, nudi nekoliko letnjih škola u toku jula u trajanju od dve nedelje. Ove godine u ponudi su online kursevi i kursevi koji se dešavaju na kampusu. Većina kurseva su interdisciplinarni. Neki su namenjeni studentima osnovnih, neki studentima master studija, a kriterijumi za upis zavise od konkretnog kursa. Cene kurseva su od 700 do 1000 eura, a postoje i stipendije. Više o cenama pogledaj na ovom linku.

Izvajamo nekoliko online kurseva, a celu listu kurseva pogledaj na ovom linku.

Rok za apliciranje je 1. maj 2021. tako da bi trebalo da požuriš da apliciraš. 

LUISS University: nezaboravna nedelja u Rimu

Letnje škole ovog univerziteta mogu da se pohađaju online ili na predivnom kampusu u Rimu.

Traju po nedelju dana, a postoje dve smene.

  • Od 21. do 25. juna letnji kurs je dostupan i online i na kampusu. Oni koji se odluče za online varijantu plaćaju 1600 eura sa smeštajem,a 1400 eura bez smeštaja.
  • Oni koji budu želeli da pohađaju kurs na kampusu imaju termin od 19. do 23. jula. Cena ovog kursa je 1400 eura sa smeštajem ili 1200 eura bez smeštaja.

Kursevi su napravljeni za studente 3. godine srednje škole kojima je potrebna dodatna podrška i iskustvo da provere da li žele da se bave oblastima studijama kao što su biznis, ekonomija, društvene nauke, pravo.

Dodatna pogodnost ovog kursa je što studenti imaju mogućnost da polože prijemni ispit za letnju školu i da se na taj način unapred upišu u standardne programe osnovnih studija na ovom univerzitetu.

barselona letnja škola

EU Business School: letnja škola biznisa u Barseloni za pamćenje

Ove godine EU Business School otvara svoj kampus u Barseloni za letnje škole, i to u dva termina: od 4. do 24. jula i od 1. do 21. avgusta 2021. Osmišljena je za srednjoškolce od 16 do 18 godina koji žele da studiraju biznis ili da provere da li je to najbolja karijera za njih, a pored toga da upoznaju kampus škole i Barselonu!

Predmeti i oblasti na kursu prilagođeni su potrebama srednjoškolaca: biznis menadžment, marketing ekonomija, komunikacija, pregovaranje, preduzetništvo, liderstvo, a mnogi od njih biće i predmeti na studijama. Časovi se održavaju pre podne, dok su popodneva rezervisana za razne ekskurzije i obilaske grada.

Školarina je €3,200 a ova cena obuhvata predavanje, knjige i materijale za učenje, početni kurs španskog, smeštaj u dvokrevetnoj sobi, sa doručkom, ručkom i večerom, zdravstveno osiguranje, sve aktivnosti koje škola podrazumeva (ekskurzije, sportske aktivnosti, posete kompanijama…) i podršku koja je svim učenicima na raspolaganju 24h.

Više o ovoj školi možete pogledati na ovom linku.

BHMS iz Lucerna: škola kulinarstva i hospitalitija

Ove godine škola će imati 3 termina: od 3. jula do 17. jula (2 nedelje) po ceni od 3490 švajcarskih franaka. Drugi termin je od 18. jula do 28. jula (1o dana) po ceni od 2350 franaka i treći od 27. jula do 7. avgusta, u istom iznosu, 2350 CHF. 

Ovo je jedinstvena prilika da divno provedeš dve nedelje u Švajcarskoj, stekneš nova znanja, veštine i poznastva sa vršnjacima iz celog sveta. Pored toga, letnja škola je odličan način da proveriš da li je oblast hotelijersva i kulinarstva baš ono što želiš da studirate. Učiš kroz zabavu, predavanja, posete muzejima i ekskurzije!

Ovaj program namenjen je učenicima od 15 do 18 godina koji žele da saznaju kako izgledaju studije hospitalitija kao i buduća zanimanja u ovom poslovnom sektoru.

U cenu škole ulazi: smeštaj u dvokrevetnim i višekrevetnim sobama, kao i obroke za dane trajanja škole, transfer od aerodroma do škole BHMS u Lucernu, seminare i radionice,ekskurzije van Lucerna, izdavanje sertifikata na kraju škole. Dodatni benefit ovog programa: Učenici koji nakon letnje škole upišu osnovne studije na BHMS, plaćaju školarinu koja je umanjena za iznos letnje škole!

Možda je neka od ovih letnjih škola pravi način da doneseš odluku o studijama u inostranstvu. Za sve dodatne informacije i pomoć oko apliciranja, javi nam se na info@viacademica.com ili na +381 66 236436. Naše mentorke će ti besplatno pomoći da pošalješ aplikaciju, a dobijaš i besplatno savetovanje za sve naše partnerske univerzitete. 

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

LUISS business school - master u inostranstvu - via academica
univerzitet kdg iz antvepena
univerzitet u ljubljani data science
Administrator