Informacione tehnologije
Prosečna plata: $50.000-$220.000/godišnje
Top zanimanja budućnosti: No. 2
Posebno tražene oblasti specijalizacije: izgradnja informacionih sistema, održavanje sistema, prodaja u IT, razvoj softvera i hardvera, e-biznis, telekomunikacije i mreže.
INFORMACIONE TEHNOLOGIJE poslednje 2 decenije doživljavaju pravi procvat i polako preuzimaju primat kao sektor razvoja države. Kompjuterski stručnjaci će i u budućnosti nastaviti da budu vrlo traženi na tržištu rada, jer su upravo oni kičma inovacija i razvoja industrije. Posebno će biti traženi programeri, a naročito analitičari informatičke bezbednosti jer će bezbednost i zaštita na Internetu postati top tema i zadatak za nove IT stručnjake. Ujedno, ovi poslovi već nekoliko godina unazad bivaju izglasani kao najpoželjniji na svetu.
Osim neophodnog IT znanja, od stručnjaka iz ove oblasti se traži da imaju dobro razvijene interpersonalne i komunikacijske veštine, kao i da umeju da rade u timu. Vrlo je važno da pored formalnog obrazovanja, IT stručnjak novog doba ima praktično iskustvo sticano kroz stažiranja, prakse i projektne zadatke. Posebno će se vrednovati i tražiti ekspertiza u oblasti IT industrije u energetici i telekomunikacijama.

POTENCIJALNA ZANIMANJA NAKON STUDIJA IT-a

Oblast Pozicija
PROGRAMIRANJE Sistemi, Programiranje sa primenom u nauci ili biznisu, Veštačka inteligencija, Održavanje, Upravljanje projektima u softverskim kompanijama, Menadžment i konsalting za kompanije, Istraživačne laboratorije
RAZVOJ SISTEMA Softverske kompanije, Veliki sistemi vezani za banke, prodavce, proizvođače, univerzitete, vladu i ministarstva, osiguravajuće kompanije, Analiza, Dizajn sistema, Podrška informacionih sistema, Obezbeđivanje kvaliteta sistema, Baze podataka, Serveri za klijente, Konsultantske kuće
MREŽE  Instalacija i održavanje mreža i mrežne tehnologije u svim mogućim organizacijama i industrijama, Dizajn mrežnog sistema, Proizvodnja hardvera, Dizajn web stranica, Pretraživači, Velike kompanije

GDE STUDIRATI?

1) BSc in Software Engineering and Business Informatics, Fontys University

2) BSc in Information & Communication Technology, Fontys University

3) BSc in Bachelor in Software Engineering, Saxion University of Applied Sciences

4) BSc in Economics, Management and Computer Science, Bocconi Unviersity

5) BSc in Electronics and Communications Engineering, Politecnico di Torino

6) BSc in Software Development, IT University of Copenhagen

NARUČITE PERSONALIZOVANI SPISAK FAKULTETA I PROGRAMA

Naš ekspertski tim će samo za Vas izabrati idealne univerzitete i programe sa svim neophodnim informacijama o programima, iznosima školarina, stipendijama i dokumentaciji u skladu sa Vašim profilom, željama i finansijskim mogućnostima.

IZABRALI STE OBLAST STUDIJA? POGLEDAJTE PRAKSE I STAŽIRANJA KOJA MOŽETE DOBITI PREKO NAS

Jedna od odlika našeg metoda koji rezultira uspešnim upisom na željene studije u inostranstvu, jeste to što našim klijentima obezbeđujemo prakse i stažiranja u relevantnim kompanijama u oblasti budućih studija. Na taj način, mi gradimo Vaše profesionalne kapacitete i omogućavamo da obogatite svoj CV, što Vam direktno povećava šanse za upis na željeni Univerzitet i dobijanje stipendije.

Administrator

Leave a comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.