IMT School for Advanced Studies

IMT School for Advanced Studies iz Italije daje pune stipendije za doktorske studije

Jedna od najboljih istraživačkih institucija u Evropi raspisuje konkurs za doktorske studije iz ekonomije i poslovne analitike

Via mentorke prenose ti više detalja o aplikaciji i o samoj instituciji

Više o programu i stipendiji

IMT School for Advanced Studies iz Italije daje 9 punih stipendija za program doktorskih studija iz ekonomije i poslovne analitike: Economics, Networks and Business Analytics (ENBA).

Ovaj program jedan je od 4 modula doktorata “Systems Science” i daje studentima veliko znanje o savremenim analitičkim metodama u ekonomiji i menadžmentu. Ovaj modul je jedinstven po multidisciplinarnom pristupu, integraciji koncepata, analitičkim osnovama, i praktičnoj ekspertizi i obrazuje novu generaciju ekonomista i naučnika koji će moći da analiziraju, tumače složene socio-ekonomskim sisteme, kao i da njima upravljaju.

Nakon završenih doktorskih studija, diplomci će moći da budu istraživači i donosioci odluka u akademskim krugovima, politici i industiji, jer će imati znanje koje povezuje ekonomiju, statistiku, fiziku, računarske i društvene nauke. Zahvaljujući saradnjama sa odabranim kompanijama i institucijama takođe će imati priliku da analiziraju relevantne probleme iz prakse, i da tako  dolaze do novih analitičkih tehnika.

Studenti ovog programa takođe imaju mogućnost da završe svoju istraživačku tezu pod zajedničkim mentorstvom sa nekim od partnerskih univerziteta, a to su KU Leuven iz Belgije i Univerzitet u Alikanteu iz Španije.

Rok za apliciranje je 30. jun 2021 u 12h.

Stipendije iznose ukupno 15300 eura za četiri godine doktorata, uz mogućnost diplomiranja nakon treće godine.

Stipendija podrazumeva i besplatni smeštaj i hranu na kampusu u nedavno renoviranom kompleksu San Frančesko, koji se nalazi u istorijskom centru grada. Kompleks obuhvata smeštaj, kantinu, slušaonice, biblioteke, prostorije za učenje, i parkove koji čine jedinstveno kulturno, profesionalno okruženje.

Više informacija o samoj aplikaciji pogledajte na ovom linku.

Dodantne informacije o IMT School for Advanced Studies

IMT School for Advanced Studies je državni univerzitet, obrazovni i istraživački centar koji je osnovan 2005. godine sa specifičnim naučnim fokusom na ekonomsku, društvenu, tehnološku i kulturološku analizu.

Nalazi se u malom gradu Luka na severu Italije u prelepoj Toskani. Jedna je od šest Schools of Excellence u Italiji, i jedan od najbolje rangiranih istraživačkih centara a u Evropi prema najnovijem istraživanju U-Multirank. Pruža obrazovanje i naučno mentorstvo u oblastima ekonomije, statistike i menadžmenta, i neguje interdisciplinarni pristup na granici ekonomije, statističke fizike i računarskih i društvenih nauka.

IMT je internacionalna institucija sa studentima iz celog sveta, a engleski je zvanični jezik svih programa. Studenti imaju mogućnost da provedu određeno vreme u istraživačkim centrima, laboratorijama i univerzitetima koji su u okviru mreže Erasmus + ili sa kojima IMT sklopi ad hoc partnerstva o mobilnosti.

Napominjemo da Via Academica nema mentorske pakete podrške za apliciranje na doktorske studije, ali vas informiše o mogućnostima za akademsko usavršavanje širom sveta, naročito kada se radi o stipendijama. Kandidatima koji žele da apliciraju preporučujemo da stupe u kontakt sa ovom institucijom preko linkova koje smo podelili u tekstu.

Želimo vam puno sreće i uspeha!

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

besplatna letnja škola univerzieta iulm
MODUL-UNI-VIA-ACADEMICA
eu business school barcelona
Administrator