eu business school barcelona

EU Business School: apliciraj sada i obezbedi sebi karijeru u biznisu

EU Business School još uvek ima otvorene rokove za osnovne i master studije, a Via mentorke ti pomažu da spremiš aplikaciju što pre

Jedna je od najboljih biznis škola u Evropi. Osnovana je 1973. a danas je mesto koje okuplja renomirane stručnjake iz sveta biznisa.

Nalazi se na 4 lokacije: Barseloni, Minhenu, Ženevi i Montrou u Švajcarskoj

Studenti koji upisu EUBS dobijaju i diplome sledećih univerziteta University of Derby, University of Roehampton London i Universidad Catolica de Murcia

Još 9 razloga da upišeš EU Business School:

  1. Internacionalno okruženje: EU Business School upisiju studenti preko 100 nacionalnosti;
  2. Male grupe: upoznaćeš sve svoje kolege i koleginice i imaćete dobru atmosferu na predavanjima;
  3. Studije na engleskom koji je jezik poslovanja na celoj planeti;
  4. Vrhunski predavači: visoko kvalifikovani stručnjaci iz akademskog sveta i sveta biznisa;
  5. Veliki broj specijalizacija na master studijama: biraj oblast koja ti najviše odgovara i počni da gradiš karijeru u toku studija;
  6. Umreži se i poveži sa preko 27 000 alumnista širom sveta;
  7. Upoznaj stvarni biznis: studiraj kroz studije slučaja, posete kompanijama i gostujućih predavanja;
  8. Globalni poslovni lideri: poseti top-level konferencije sa globalnim biznis liderima.
  9. Počni studije kada tebi odgovara: EU Business School nudi početak studija u januaru, martu i oktobru
Nađa Trifunović-EUBS 1

Nađa Trifunović upisala je program osnovnih studija Bachelor of Business Administration u Barseloni podelila sa nama svoje utiske

Završila je osnovnu školu i XIII gimnaziju u Beogradu, ali je odlučila da studira u Barseloni. Pitali smo je da nam ukratko opiše svoj put do studija inostranstvu.

Kako je nastala ideja o studijama u inostranstvu?

Studiranje u inostranstvu mi nije bila želja do četvrte godine srednje škole. Tada sam počela da razmišljam koje sve prednosti studiranje preko donosi i smatrala sam da će mi ono omogućiti da napredujem u svakom smislu.

Kada si počela pripreme?

Moj fakultet ne zahteva posebni prijemni ispit već samo ispit engleskog jezika. Engleski sam spremala oko mesec dana tj. imala sam dva časa nedeljno u školi koja se bavila spremanjem za TOEFL ispit.

Kako si se odlučila za EUBS i program studija? Na koji način si se informisala?

Iskreno nisam baš imala predstavu u koju državu ili grad bih konkretno otišla. Tada sam pričala sa drugaricom i ona mi je rekla da bi išla u Španiju. Ja sam bila za to, pa smo se prijavile u Via Academicu koja nam je preporučila trenutni fakultet.

Koje procedure su ti zadale najviše muka, a šta bi izdvojila kao najlakše u procesu apliciranja?

Najlakše je bilo prikupljanje dokumenata kao što je npr. motivaciono pismo jer je Via Academica to preuzela. U procesu aplikacije ništa nije bilo teško, ali ako bih morala da izdvojim nešto, onda je to priprema za TOEFL.

Kako si prošla proceduru dobijanja studentske vize?

Bilo je preteško i mučno. Bez obzira što sam dobila studentsku vizu, u Španiji me je zatekla nova procedura dobijanja residence card odnosno TIE. Milion dokumenata je potrebno a termini za predaju, otiske prstiju kao i preuzimanje lične karte su uvek zauzeti. Morala sam dva puta da vadim vizu zato što za dva meseca nisam uspela da dobijem TIE. Ovaj proces mi predstavlja najgori deo studiranja u inostranstvu.

Kako si našla smeštaj?

Preko Airbnb. Živim sa drugaricom iz Beograda.

Šta bi bio tvoj savet studentima koji se odluče da deo studija ili ceo program završe negde u inostranstvu?

Moj savet je da ukoliko idu sami, budu u studentskom domu fakulteta EU Business School jer se neće osećati usamljeno i sigurno će upoznati mnogo ljudi. Ukoliko idu sa nekim možda je stan bolja opcija jer imaju veću slobodnu, pogotovo sad za vreme korone. Takođe, savet je da na vreme počnu sa prikupljanjem dokumentacije za boravišnu vizu da ne bi imali probleme kao ja.

Nađa Trifunović-EUBS 2

Još uvek se pitaš da li je EU Business School pravi fakultet za tebe? Onda nam se javi na info@viacademica.com da zakažemo BESPLATNO savetovanje sa mentorom. Ako želiš da apliciraš, imaš BESPLATNU PODRŠKU naših mentorki koje će ti pomoći da spremiš aplikaciju u najkraćem mogućem roku. Pored toga, naše mentorke ti daju instrukcije za vizu kako bi taj proces bio što brži i lakši.

JOŠ KORISNIH TEKSTOVA

STUDY EXPO
Students
Administrator