Arhitektura
Prosečna plata: $50.000-$220.000/godišnje
Top zanimanja budućnosti: No. 3
Posebno tražene oblasti specijalizacije: novi materijali, ekološka gradnja.
ARHITEKTURA je kombinacija umetnosti i nauke. Osoba mora imati prostorne odnose i razumevanje okoline, ali i biti okrenuta ka detaljima. Razvijaju se kreativnost, analitičke veštine i gradi se student kao umetnik dok prolazi kroz različite faze učenja i razvoja.
Arhitektura podrazumeva mnogo više od samog konstruisanja i dizajniranja građevina. Usmena i pisana komunikacija i veštine su neophodne i važne u ovoj oblasti, a takođe zahteva i zanačajno kompjutersko znanje i veštine. Takođe, nova zanimanja u oblasti arhitekture idu u pravcu upravljanja projektima.
Predviđa se da će potražnja za arhitektama u naredne tri godine porasti do neslućenih razmera. Ovi stručnjaci su kao masteri Univerzuma. Oni pretvaraju snove u stvarnost i sposobni su da urade sve – od transformacije čitavih gradova do načina na koji svi mi živimo.
Kako se usložnjava naša svakodnevnica, tako se usložnjavaju i problemi sa kojima se suočavamo kao pojedinci i kao društvo. Zato će znanja i sposobnosti arhitekata i inženjera biti ključna u npr. rešenjima izbegličkih kriza, otpornosti zgrada na tektonske poremećaje, klimatske promene i osipanje prirodnih resursa.

POTENCIJALNA ZANIMANJA NAKON STUDIJA ARHITEKTURE

Oblast Pozicija
INFORMACIJE/STRATEGIJE Privatni sektor – izgradnja, dizajniranje, projekti za: kancelarije, centre, hotele, restorane, markete, pozorišta, stadione. Javni sektor – izgradnja, dizajniranje, projekti za: škole, univerzitete, vladine institucije, biblioteke, bolnice, crkve, muzeje itd. Rezidencijalna arhitektura, Očuvanje kulturnog nasleđa,  Urbano planiranje, Forenzička arhitektura, Dizajn nameštaja, Unutrašnji dizajn, Pejzažna arhitektura, Procena nekretnina, Razvoj i Upravljanje projektima
UMETNOST/ZABAVA/MEDIJI Pisanje, Dizajn setova za filmove, pozorišta, Dizajn reklama, Ilustracije, Grafički dizajn, Fotografija
BIZNIS/INDUSTRIJA Razvoj nekretnina, Procene nekretnina, Konsalting, Pravni poslovi sa izgradnjom i nekretninama, Osiguranje imovine, Marketing

GDE STUDIRATI?

1) BSc in Architectural Design, Politecnico di Milano

2) BEng in Architecture, Universitat Internacional de Catalunya

3) BSc in Chemical Engineering, Ecole Polytechnique Fédérale de Laussane

4) BSc in Material Science and Engineering, Ecole Polytechnique Fédérale de Laussane

5) Master of Arts in Architecture, Fontys University

6) Master of Arts in Urbanism, Fontys Unviersity

7) Master of Arts in Urban Planing and Policy Design, Politecnico di Milano

NARUČITE PERSONALIZOVANI SPISAK FAKULTETA I PROGRAMA

Naš ekspertski tim će samo za Vas izabrati idealne univerzitete i programe sa svim neophodnim informacijama o programima, iznosima školarina, stipendijama i dokumentaciji u skladu sa Vašim profilom, željama i finansijskim mogućnostima.

IZABRALI STE OBLAST STUDIJA? POGLEDAJTE PRAKSE I STAŽIRANJA KOJA MOŽETE DOBITI PREKO NAS

Jedna od odlika našeg metoda koji rezultira uspešnim upisom na željene studije u inostranstvu, jeste to što našim klijentima obezbeđujemo prakse i stažiranja u relevantnim kompanijama u oblasti budućih studija. Na taj način, mi gradimo Vaše profesionalne kapacitete i omogućavamo da obogatite svoj CV, što Vam direktno povećava šanse za upis na željeni Univerzitet i dobijanje stipendije.

Administrator

Leave a comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.